Het Belang van Limburg

“Voor Club is een punt al een bonus”

Zondagavon­d, iets voor achten kan play-off 1 al in een beslissend­e plooi liggen. Wint Club Brugge voor het eerst deze eeuw in het hol van de leeuw, dan ligt Anderlecht toch knock-out op het canvas? Of blijft Anderlecht het zwarte beest van de competitie­le

- Jürgen Geril en Koen Van Uytvange

1. AANGEZIEN ANDERLECHT VIER PUNTEN MINDER TELT, IS DIT DUEL CRUCIAAL. VERLIEST PAARS-WIT, DAN IS DE TITEL TOCH WEG?

Hasi: “Club staat virtueel zelfs vijf punten voor. Voor ons is elke match cruciaal. Maar voor zo’n conclusie is het nog te vroeg. Dat kan je pas na 5 à 7 duels.”

Preud’homme: “Wij hebben één krediet. Met krediet bedoel ik: we tellen een overwinnin­g meer. Als je wint, heb je een tweede krediet. Als je gelijkspee­lt, behoud je je krediet. Verlies je, dan blijf je nog eerste. Cruciaal is deze match dus niet. Belangrijk is hij wel.”

2. HET IS VAN 1998 GELEDEN DAT CLUB NOG WON IN ANDERLECHT. WAT BETEKENT DAT VOOR ZONDAG?

Hasi: “( haalt schouders op) Club Brugge kon zogezegd ook niet winnen van AA Gent en opeens verloor Gent drie keer van hen.”

Preud’homme: “Anderlecht blijft de meest dominante ploeg in de geschieden­is van het Belgisch voetbal. Het is logisch dat statistiek­en tegen Anderlecht dan negatief zijn. Gezien die voorgeschi­edenis is elk resultaat op Anderlecht dus een bonus voor ons. Willen wij de beste ploeg van een bepaalde periode worden, dan moeten we er wel eens winnen. Maar een zege maakt ons nog niet kampioen.”

3. ANDERLECHT KLOPTE CLUB AL TWEE KEER DIT SEIZOEN MET DUIDELIJKE CIJFERS. WELKE LES LEER JE DAAR UIT?

Hasi: “Dat zijn allemaal statistiek­en waarmee de kranten worden gevuld. Die reguliere competitie speelt niet meer mee.”

Preud’homme: “In de competitie­match op Anderlecht hadden wij het moeilijk (3-1, nvdr.). Thuis (1-4, nvdr.) was dat anders. Zij begonnen sterk, komen 0-1 voor. Dan is er een flagrante fout op Vossen in de zestien die niet wordt gefloten. Ze maken 0-2. Wij spelen vervolgens een buitengewo­ne tweede helft. Het wordt 1-2. We worden afgevlagd voor buitenspel terwijl het geen offside is. We kunnen op 2-2 komen maar Suarez krijgt een strafschop voor een fout die ik lichter vond dan de overtredin­g op Vossen. Om maar te zeggen dat een beslissing kan bepalen of je wint of zwaar verliest.”

4. WAT EISEN JULLIE VAN JULLIE PLOEG?

Hasi: “De concentrat­ie houden wordt belangrijk. We weten dat Brugge een lepe ploeg is die onverwacht kan toeslaan. Ik zag alvast veel scherpte op training deze week. De mentalitei­t en de intensitei­t moet zijn zoals in de voorbije twee matchen. Wij zijn goed genoeg om iedereen te kloppen. Niet alleen Club.”

Preud’homme: “Zonder grinta maken we geen kans. Zoals altijd zal Anderlecht vanaf de eerste minuut veel druk zetten. Wij moeten dus scherp zijn vanaf de eerste minuut. Want wie druk zet, is ook kwetsbaar.”

5. IS CLUB DAN NIET VERZWAKT OMDAT MICHEL PREUD’HOMME IN DE TRIBUNE ZIT?

Preud’homme: “Het is niet de eerste keer. Ik heb er ervaring mee.”

Hasi: “Dat zal geen invloed hebben. Een coach beïnvloedt een wedstrijd niet veel, hoor (lacht).”

6. KRIJGEN WE ZONDAG EINDELIJK WAT SPEKTAKEL TE ZIEN?

Hasi: “Dat zal nog komen. Op het moment dat ploegen risico’s zullen moeten nemen. Vorig jaar kwam het ook geleidelij­k aan. In die eerste duels overheerse­n de zenuwen.”

Preud’homme: “Ik ben er niet mee eens dat er geen spektakel is. Wat is spektakel? Is dat vijftien kansen voor iedere ploeg? Vorig weekend speelden Club én AA Gent op een heel hoog niveau qua snelheid en intensitei­t. Was Atletico MadridBarc­elona een match op topniveau? Jullie antwoord is wellicht neen, want het was bikkelhard. Er werd gevochten voor elke meter. Het ging zo snel. Wel, ik vond dat top. Op een lager niveau heb je tijd om de bal aan te nemen, een goeie pass te geven. In deze match niet. Dat is modern voetbal.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium