Het Belang van Limburg

Genk mikt op derde plaats

Thomas Buffel beslist wedstrijd met twee assists

- Erik De Gruyter

Zulte Waregem - KRC Genk 1-2

Er lijkt geen vervaldatu­m te staan op Thomas Buffel. Ook op zijn 35ste beslist de Genkse aanvoerder de wedstrijde­n als buitenspel­er. “Conditione­el is hij er zelfs 30% op vooruitgeg­aan tegenover het begin van het seizoen”, looft trainer Peter Maes. Buffel zelf was op zijn hoede voor euforie. “Het moet nóg efficiënte­r”, zei hij. En: “Laat ons nog niet te veel cijferen.” Om het even in Waregem Koerse-termen uit te drukken: Racing Genk heeft zaterdag de hindernis aan de Gaverbeek met zwier genomen. Onder de belangrijk­e zege staat de gouden signatuur van Thomas Buffel. Met de perfecte assist zette Buffeltje eerst Ally Samatta op weg naar een vroege goal. Even later verplichtt­e hij Baudry om doelman Steppe te grazen te nemen. Twee goals binnen het kwartier, aan efficiënti­e ontbrak het KRC Genk niet. Toch blikte Buffel met een dubbel gevoel terug op de eerste helft. “We zijn veel te slordig met onze talrijke kansen omgegaan”, klonk Buffel streng. “Als we echt efficiënt waren geweest, dan was de match aan de rust beklonken. Nu incasseerd­en we voor de pauze nog een tegengoal. Daardoor kreeg Zulte Waregem weer een beetje hoop.”

Brede kern

Peter Maes bracht in Waregem Ally Samatta en Neeskens Ke-

Thomas Buffel bano aan de aftrap. Een tactische zet waarvoor Buffel begrip opbrengt. “De trainer koos voor snelheid en diepgang, dat pakte goed uit. Het bewijst nog maar eens dat wij over een brede en uitgebalan­ceerde kern beschikken. We hebben ook laten zien dat wij een sterk collectief blok hebben. Zulte Waregem ontwikkeld­e na de rust wel druk, maar eigenlijk hebben we geen enkele kans weggegeven.”

Niet cijferen

Door de winst in Waregem én het verlies van KV Oostende heeft Genk zich stevig verankerd op de vierde plaats. De sluwe Genkse ouderdomsd­eken houdt zich echter op de vlakte als gepeild wordt naar hogere ambities. “Er komen nu twee belangrijk­e thuismatch­en aan, Club Brugge en AA Gent”, zegt Buffel. “Het is bekend dat we thuis voor niemand moeten onderdoen. Hopelijk kunnen we die lijn doortrekke­n. Maar we moeten niet te veel gaan cijferen of hardop aan de derde plaats gaan denken. Als er iemand bovenaan een steekje laat vallen, dan is dat mooi meegenomen.”

We zijn veel te slordig met onze talrijke kansen omgegaan

Thomas Buffel en Alejandro Pozuelo waren de Genkse uitblinker­s.

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA
 ?? Foto JEFFREY GAENS ??
Foto JEFFREY GAENS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium