Het Belang van Limburg

“Ambitie ligt hoger dan de vierde plaats”

Peter Maes wil deze week play-off 1 opengooien

-

Een half uur genieten, daarna flink vloeken en zelfs even bibberen. Om dan weer vol goesting uit te kijken naar twee topaffiche­s voor eigen publiek binnen een week. Peter Maes heeft het duidelijk naar zijn zin in play-off 1. Een monoloog.

Droomstart

“Ik koos voor Kebano en Samatta, omdat we te weinig gevaar creeerden op verplaatsi­ng. Met hun snelheid en diepgang hebben ze Zulte Waregem vanaf de eerste minuut pijn gedaan. Ik kan beschikken over een sterke selectie en wil daar ook optimaal gebruik van maken.” “Als je binnen het kwartier met 0-2 voor staat, kan je niet anders dan tevreden zijn. Toch vergaten we de klus helemaal af te maken.”

Te individuee­l

“Opnieuw was het verval te groot, dit keer vielen we terug na een half uur. De reden is dat we te veel de individuel­e toer opgaan als het te makkelijk loopt. Dan verliezen we het overzicht, worden we slordig en brengen we onszelf met veel te makkelijk balverlies in de problemen. Bovendien slikten we heel ongelukkig een tegengoal op slag van rust, die heeft ons in de tweede helft toch wel parten gespeeld.”

Topweek

“We krijgen nu deze week de kans om play-off 1 open te gooien. We spelen thuis tegen Club Brugge en AA Gent en ik ben heel blij dat de ambitie van mijn spelers hoger ligt dan de vierde plaats. Dat voel je als je de kleedkamer binnenstap­t, hun honger is nog steeds heel groot. Daar kan ik alleen maar heel blij mee zijn.”

Derde plaats

“Als ik zeg dat we play-off 1 willen openbreken, dan bedoel ik dat we gretig zijn en omhoog kijken. Nu we steviger vierde staan, mikken we op de derde plaats. Tegelijker­tijd moeten we nederig blijven, we mogen geen luchtkaste­len bouwen. Maar we willen ons voor eigen publiek wel graag meten met Club Brugge en AA Gent. We zullen uitgaan van onze eigen kwaliteite­n en zien dan wel waar we uitkomen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium