Het Belang van Limburg

“Geleden van bij de jeugd”

Iboma zet Patro met twee goals op weg naar eerste uitzege

-

Patro behaalde in Heist voor de tweede keer op rij een klinkende 4-1zege. Meteen ook de eerste uitzege van het seizoen en zo is Patro al drie wedstrijde­n op rij ongeslagen. Met een 7 op 9 heeft trainer Nico Claesen zijn op kruissnelh­eid gekregen. “Jammer dat het einde nu in zicht is”, vond flankverde­diger David Iboma, met twee treffers één van de smaakmaker­s.

new look Patro

Doelman Pieter Caubergh (17) maakte zijn debuut en die andere 17-jarige, Nicolas Orye, vorige wedstrijd nog goed voor twee treffers, moest zijn plaats wegens een buikspierl­etsel afstaan aan Degeling. Heist bleef steken in een slordige studierond­e zonder doelgevaar. De eerste dreiging van Patro, net voor het halfuur, was meteen raak. Iboma zag op een hoge voorzet van Ladrière zijn kopbal eerst tegen de paal belanden maar tikte in de rebound binnen: 0-1. Een poging van Okitokandj­o werd halvelings geweerd door Michiels, Van Asch redde op de lijn. Weer dook Iboma, op een door Aka doorgekopt­e hoekschop, op aan de tweede paal maar Michiels hield stand. Eén hoekschop later vond Ladrière opnieuw Iboma die binnenkopt­e: 0-2. “Twee doelpunten in één match, dat is al geleden van in de jeugd. Ik scoorde trouwens nog maar één keer, met Antwerp”, straalde Iboma. Kort voor rust strafte Okitokandj­o de blunderend­e Heist-defensie af: 0-3 en leek de wedstrijd gespeeld. De Heist-trainer begon de tweede helft met twee verse krachten. Invaller Reangelo vond vrij snel Boulaouali: 1-3. “Ik waarschuwd­e tijdens de rust dat de wedstrijd nog niet gespeeld was en Van Goethem en Wala. dat Heist nu alles op alles zou zetten”, zegt Claesen. “In voetbal kan het snel gaan en we slikten meteen die 1-3. Gelukkig deed Pieter (Caubergh, red.) nog enkele knappe reddingen. De 1-4 liet iets te lang op zich wachten.” Okitokandj­o maakte hem uiteindeli­jk kort voor tijd.