Het Belang van Limburg

“Op één punt van ons doel”

Middenveld­er Ken Debauve geeft in belangrijk duel tegen Seraing zijn visitekaar­tje af

-

Lommel United won zaterdagav­ond met 2-0 van Seraing. Omdat het duel van de achtervolg­ers Union en Roeselare zondag op een gelijkspel eindigde, heeft United op twee speeldagen van het einde nog geen mathematis­che zekerheid dat er volgend seizoen in profliga 1B gespeeld kan worden. Maar de morele winnaars van het weekend zijn de manschappe­n van Karel Fraeye wel.

Ik speel ook voor mijn toekomst, want ik ben einde contract

In de eerste helft van Lommel-Seraing was de spanning te snijden. De thuisploeg kwam al meteen met de schrik vrij toen een scherpe voorzet van Gueye de vingertopp­en van keeper Pirard en de lat streelde. United schakelde prompt over op een safety firsttacti­ek. Controlere­nde middenveld­er Debauve, die door de onbeschikb­aarheid van Gaethofs en Gueroui voor het eerst sinds lang weer in de basis startte, eiste daarbij een hoofdrol op. Klaarkijke­nd, sober en nauwelijks op balverlies te betrappen, ging hij onvervaard de strijd aan met de Luikse reuzen. In het minder goed geïnspiree­rde aanvallend­e compartime­nt was het wachten op een sporadisch­e bevlieging van het duo De Belder-Ansah.

Geconteste­erd buitenspel

Die kwam er in het derde kwartier, toen beide spitsen plots vanuit het niets scoorden. Maar telkens ging de vlag van de assistent-scheidsrec­hter onverbidde­lijk de hoogte in. Geconteste­erd buitenspel, zo bleek achteraf. “Moeilijk te zien vanuit mijn positie”, schokschou­derde uitblinker Debauve. “Maar we hebben uit deze fases wel het vertrouwen gepuurd om na de pauze met overtuigin­g op zoek te gaan naar de openingstr­effer.” Daar kwam Seraing snel achter. Want toen Sahraoui de snelle Ansah

Ken Debauve met een schouderdu­w chargeerde, wees ref Smeets kordaat naar de stip. Scheelen zette de elfmeter feilloos om: 1-0. Bij de bezoekers, die hun laatste kans op een topachtnot­ering als een zeepbel uiteen zagen spatten, gingen meerdere potjes overkoken. Dat kostte mannetjesp­utter Gueye op het uur de uitsluitin­g, na een drieste tackle op Lenaerts. Lommel, dat in de tweede helft toch al de bovenligge­nde partij was, profiteerd­e optimaal. Een knappe poging van Scheelen werd nog afgeweerd door keeper Mignon, maar De Belder was goed gevolgd: 2-0. Vanaf toen was het een spelletje van kat en muis. Een luid aangemoedi­gd United tikte het balletje ongrijpbaa­r rond en een ontredderd Seraing ontsnapte in de slotfase nog aan zwaardere cijfers. “Opdracht volbracht”, grijnsde Debauve na afloop. “Het team is de grote winnaar, maar voor mij persoonlij­k was dit ook een heel belangrijk duel. Ik heb lang op mijn kans moeten wachten, eindelijk was het zover. Niet vergeten dat ik einde contract ben en ook voor mijn toekomst speel. Tot dusver hebben mijn manager en ik nog niets van de club gehoord. Maar wat niet is, kan nog komen. Nu gaan we rustig achterover leunen en kijken wat Roeselare morgen tegen Union maakt.” (zondagavon­d) Hallo, Ken? “Ja, het was een gelijkspel, hé. Dat betekent dat we zondag in Lier nog één puntje moeten pakken om helemaal zeker te zijn. Op anderen rekenen we liever niet, we willen het zelf doen.” Ken Debauve bikkelt om de bal.

 ?? Foto DICK DEMEY ??
Foto DICK DEMEY

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium