Het Belang van Limburg

“Grinta doorslagge­vende factor”

Cuva naar halve finales na nieuwe thriller

-

Darnell Snyers (13) smijt zich volledig om De Decker te stoppen.

Chiel Koonings Kapitein Cuva Houthalen Stevoort - Robby Thoelen (Nieuwerker­ken) wordt de nieuwe coach in opvolging van Frank Schevenels die samen met Dirk Janssens de sportieve coördinati­e gaat doen. Alle spelers hebben bevestigd dat ze de club trouw blijven zodat de kern intact blijft. Koen Roost blijft de B- en de C-ploeg coachen. Opworp - Dries Gillissen jeugdspele­r van Stevoort en zoon van Stijn (Nieuwerker­ken) mocht de opworp van de wedstrijd Stevoort-Nieuwerker­ken doen onder de fiere ogen van papa en het talrijk opgekomen publiek ,die allemaal gratis binnen mochten om de laatste wedstrijd van Stijn en en zijn ploegmaat Oliver Neyens bij te wonen. Oostenrijk - Güssing Knigts, de ploeg van ex-Limburg United Cuva Houthalen maakte het zaterdag opnieuw spannend in de kwartfinal­e van de play-offs. Na een schitteren­de start bleef Gent aanklampen. De foutenlast leek in het nadeel van de Limburgers uit te draaien, maar de pas 17-jarige Snyers heerste in de slotminute­n. Tegenstand­er in de halve finales wordt Gembo. Na de moeilijke eerste wedstrijd begon Cuva geconcentr­eerd in het Gentse Tolhuis. Maesen, McCollum en Snyers zorgden voor 0-7 en Koonings duwde door naar 3-12. Daarna gooide Gent net als vorige week de driepunter­s wel binnen en ging met een 10-0 voorbij de bezoekers. McCollum zorgde voor een nieuwe kloof, maar Gent bleef aanklampen via Depooter (16 punten voor rust). “We wilden het niet tot een derde wedstrijd laten komen”, aldus Chiel Koonings. “Daarom zijn we goed gestart, maar Gent is een ploeg die nooit opgeeft. Daardoor konden we nooit afstand nemen.” “Verdedigen­d moest het vandaag veel beter”, wist coach Bob Dirx. “Dat heb ik ook gezien vanaf de start. Toch kwamen ze terug via driepunter­s en inside werk van De Decker.”

Foutenlast

Chiel Koonings Kapitein Cuva Houthalen Daarna bleven beide ploegen aan elkaar gewaagd. Er werden veel fouten langs beide kanten gefloten. Toen Uzkuraitis en McCollum na het derde quarter hun vierde maakten, leek Gent de wedstrijd naar zich toe te trekken. Het liep 66-57 uit (31’), maar dan zetten De Leeuw en Maesen de ultieme remonte in. Delalieux bracht zijn ploeg langszij (66-67). Spelverdel­er Snyers trok dan de wedstrijd volledig naar zich toe. Gent kwam bij 74-74 nog een laatste keer gelijk, maar Snyers (13 punten in het laatste quarter) zorgde speler Dane Watts, werd door de Oostenrijk­se basketbalb­ond uit de competitie gezet. De licentie werd ingetrokke­n omdat de club niet meer aan de voorwaarde­n voldeed. Güssing stond ruim aan de leiding in de Oostenrijk­se eerste klasse met tien winstwedst­rijden meer dan de tweede. Miners - De ploeg uit Beringen pakt volgend seizoen uit met de 23-jarige Amerikaan Jonathan Hunt op de spelverdel­ing. Hunt is militair en is voor vier jaar gekazernee­rd in Limburg. Ook 4-speler Arnout Postelmans (Aarschot en ex-Lommel) komt de ploeg versterken. Bilzerse - De naar eerste provincial­e degraderen­de ploeg gaat wellicht verder met Gerads als coach. Thelen, Moons, Massot, Dops, Mercken, Porco en Hollemans blijven. Er komen vier spelers over voor 74-81. “Ze maakten een hele sterke run en even zag het er niet goed meer uit voor ons”, gaf Koonings toe. “Dan was het belangrijk dat we onze koppen goed bij elkaar hebben gestoken. Iedereen nam zijn verantwoor­delijkheid ondanks de zware foutenlast. We hebben voldoende spelers om dit op te vangen. Darnell Snyers toonde dan zijn power en atletisch vermogen om het af te maken in de slotfase. Hij bleef het tempo en de druk hoog houden.“

Darnell Snyers toonde zijn power en atletisch vermogen om het af te maken in de slotfase

Dominant

“In de tweede helft gingen we met veel meer grinta spelen”, stelde Dirx vast. “Dat was volgens mij de doorslagge­vende factor. Toch sloeg Gent een kloof, maar dan gingen we groot spelen, waar ze geen antwoord op vonden. Hierdoor kwamen we terug in de wedstrijd en op het laatste waren we echt wel dominant met schitteren­d werk van Darnell Snyers. Maar wat ik vooral onthoud is dat iedereen vandaag sterk gewerkt heeft in defense.”

 ?? FOTO NDM ??
FOTO NDM

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium