Het Belang van Limburg

Nieuwe beker voor Odeurs

Limburgse meisjes Odeurs en Leynen pakken de beker

- Jo Trekels

Ladies Genk sneuvelde in de halve finales maar toch stonden er zondagavon­d twee Limburgse meisjes met de Beker van België te zwaaien in ‘t Westelse Kuipje. Doelvrouw Justien Odeurs en Silke Leynen, die op de bank zat, pakten met SK Lierse hun tweede cup op rij na een zege tegen Anderlecht.

Justien Odeurs “En dik verdiend”, onderstree­pte de Truiense Justien Odeurs. “In de eerste tien minuten waren we wat zenuwachti­g maar nadien hadden we de match stevig in handen. Via Coryn kwamen we 2-0 voor. Ook na rust hadden we de bovenhand.

Justien Odeurs genoot er met volle teugen van. Toch kon Anderlecht de 2-1 scoren, uit hun enige kans. Ze profiteerd­en van concentrat­ieverlies bij ons nadat de match vijf minuten stil had gelegen door een bal die ik onder de kin van ploegmaat Van den Abbeele had getrapt. Het bleef zo wel spannend tot het eind, maar uiteindeli­jk kwamen we niet meer in de problemen. Knap van onze jonge ploeg.” De tweede beker op rij was meteen een feit. En dat uitgereken­d tegen de ploeg die Odeurs verliet om titularis te worden in Lier. Intussen is ze ook het nummer één van België. “Ik heb me mijn overstap nu twee seizoenen geleden nog niet beklaagd. Ik had nooit gedacht dat ik op mijn 18de al twee bekers op mijn palmares zou hebben staan. Of het went? Neen, een prijs pakken is altijd speciaal. Er zijn wel twee verschille­n. We hadden dit keer geen verlenging­en nodig, zoals vorig jaar tegen Brugge, én we gaan hem niet vieren in Lier City maar in de Carré in Willebroek! Daarna concentrer­en we ons op de titelstrij­d.” En weg was ze.

Ik heb mijn overstap nog geen seconde beklaagd

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium