Het Belang van Limburg

As pakt na beker ook de titel

- Rob Kwanten

Met een duidelijke 0-3-zege bij Uikhoven effenden de meisjes van As vrijdagavo­nd het pad naar de landstitel in eerste provincial­e. Twee punten op het veld van Stevoort volstonden gisteren voor het kampioensc­hap, en met een 1-3-overwinnin­g lieten de meisjes van Raf Deckers er geen twijfel over bestaan: As B promoveert naar de tweede divisie. Na de eindzege in de provincial­e beker van Limburg pakken de meisjes van Raf Deckers zo hun tweede prijs van het seizoen. Met nog maar één speeldag te gaan bedraagt de voorsprong op Lanaken, dat zaterdag tegen Hasselt een punt liet liggen, vier eenheden. “Een schitteren­de apotheose van een loodzwaar weekend”, vertelt een uitgelaten Deckers. “Tegen Uikhoven ging het, een beetje tegen de verwachtin­gen in, zeer vlot. Bij Uikhoven was er gelukkig ook geen spoor van speelsters van de eerste ploeg. Tegen Stevoort begonnen we met heel veel zenuwen aan de wedstrijd. Hun opslagbomm­en bezorgden ons veel problemen en ook defensief kwam de tegenstand heel sterk voor de dag. Met een 1-1tussensta­nd waren we zeker niet

AS B won met 1-3 van Stevoort en mocht nadien de titel vieren. slecht bedeeld. Daarna hebben we ons niveau opnieuw gehaald en verdiend de titel behaald.” Hoewel er in de kleedkamer goed gevierd werd, stonden er gisteren in As nog geen grote festivitei­ten op het programma. “Mijn ploeg bestaat uit werkende mensen en studenten”, aldus Deckers. “Maandag is het weer back to reality. Komend weekend zal er na de match tegen Elen wel goed gevierd worden. Hopelijk kunnen we dat ook koppelen aan de promotie van ons A-team. Volgend seizoen mikken we op een rustige campagne zonder degradatie­zorgen. Veel meisjes zullen terug moeten wennen aan het gevoel van een nederlaag. Sommige meisjes vertrekken, maar er staat veel jong talent klaar om hun plaats in te nemen. Qua transfers vissen we met veel ploegen in dezelfde vijver, maar het komt wel in orde”, aldus Raf.

Riemst zet champagne koud

Bij de mannen in eerste provincial­e mag Riemst zich opmaken voor de titelvieri­ng. Kivola klopte Herkde-Stad met 3-0 en behoudt zo twee punten voorsprong op Maaseik. Op de slotspeeld­ag ontvangt Riemst aanstaande zondag rode lantaarn Lanaken. “We verkopen het vel van de beer niet vooraleer hij geschoten is”, aldus assistentc­oach Peter Nulens. “Maar als we spelen zoals vanavond zie ik het niet meer mislopen. De jongens kwamen vlijmscher­p voor de dag en klaarden de klus in 65 minuten. In de derde set werd het 25-11. We kunnen de titel dus ruiken en willen het zondag voor eigen volk afmaken”, besluit Nulens.

Bocholt viert promotie naar tweede

In derde provincial­e bij de mannen was Bocholt dit weekend aan het feest. Het verloor vrijdag nog wel verrassend met 3-2 bij concurrent Herk-de-Stad, maar een 3-0zege tegen Ophoven was zaterdag voldoende om het kampioensc­hap te vieren. De kroon op het werk voor Bocholt, dat dit seizoen ook al de halve finales van de beker van Limburg haalde.

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ??
FOTO JEFFREY GAENS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium