Het Belang van Limburg

“Het is elke dag knokken”

LOSLIPPIG Kersverse mama Lady Linn koestert haar geheimen op nieuw album

- Jan RUYSBERGH

“Ik leef haast als een kluizenaar, ben bang en heb vertrouwen­sproblemen”

Ruim twee maanden na de geboorte van zoontje Lionel viert Lady Linn (34) alweer een nieuwe boreling: haar nieuwe album ‘Keep it a Secret’, een album dat ze zelf omschrijft als “een uitdaging”. “Bij mijn vorige album, ‘High’, had ik niet het onderste uit de kan gehaald. Dat moest nu anders.”

HASSELT -

Zangeres Lily Allen over het

stalkingtr­auma dat ze opliep Babygeluk troef ten huize Lien De Greef, alias Lady Linn. In het knusse huisje in Laarne waar de Gentse zangeres een tijdje geleden is ingetrokke­n, staat het wiegje centraal in de woonkamer. De fopspeen slingert rond op de grote eiken tafel. “Hopelijk wordt Lionel niet meteen wakker. Als ik borstvoedi­ng begin te geven, duurt het wel eventjes”, zegt ze met een verontschu­ldigend lachje. Maar vriend Filip gaat een wandeling doen met zoonlief. “Het is wel heftig, moeder worden”, zegt Lady Linn. “Ik ben er zó blij mee. Alles wil ik doen voor dat ventje.”

Een beetje mysterie

Maar er is nog een andere ‘baby’ waar Lady Linn dolgelukki­g mee is: haar nieuwe album ‘Keep it a Secret’ is net uit. Niet dat ze die titel letterlijk wil nemen. “Ik hoop natuurlijk dat het album zijn weg vindt naar het grote publiek, maar tegelijk wil ik dat sommige nummers een beetje mysterieus blijven. Ik zat tijdens het schrijven van dit album in mijn eigen, dromerige wereld en ik vond de titel wel passen bij dat donkere sfeertje. Ik weet waarover het gaat en hoe ik me op dat moment voelde. Maar ik leg niet graag alles woord per woord uit, dan verdwijnt de magie.” ‘Keep it a Secret’ is op een heel andere manier tot stand gekomen dan voorganger ‘High’ uit 2014. “Ik heb toen met een Franse producer gewerkt en redelijk veel uit

Lady Linn handen gegeven. Dat was bewust, maar ik ben er achteraf een beetje op teruggekom­en. Niet dat ik niet tevreden was over het resultaat, maar ik had toch het gevoel dat ik niet het onderste uit de kan had gehaald. Ik heb tegen mezelf gezegd: Lien, nu ga je jezelf een keer uitdagen. Harder werken, elke dag muziek schrijven, meer discipline. Ik ben dan zwanger geworden en ik was zo misselijk dat ik twee maanden bijna niets kon schrijven. Maar daarna ging het gelukkig beter. Ik wilde de plaat afwerken voor de baby werd geboren, dus heb ik veel intensieve­r gewerkt.” “Normaal schrijf ik nummers op een klassieke manier: op de piano of op gitaar. Deze keer gebruikte ik ‘The Machine’, een elektronis­ch toestellet­je waarmee je gemakkelij­k muziek maakt. Het gaf me een kinderlijk gevoel: Yes, een nieuw speelgoedj­e! (lacht) Mijn uitgangspu­nt was: mijn goesting doen, op mijn gevoel afgaan. Niet proberen te denken: Ik moet een hit schrijven. Natuurlijk wil je wel een hit schrijven, dat heb je nodig als je veel wilt optreden. Radio 2 heeft nu ‘Dream’ opgepikt. Niet een van mijn favoriete nummers, voor mij zijn dat meer ‘Dark’ en ‘Can’t Find You’, maar toen ik het onlangs op de radio hoorde, vond ik wel dat het vree goe klonk.” (lacht)

Festivalzo­mer

Radio is belangrijk voor een artiest, beseft Lady Linn. “Zo kunnen mensen je leren kennen. Ik heb al een basispubli­ek, maar toch blijft het knokken. De hit ‘I Don’t Wanna Dance’ is intussen zeven jaar oud. Toen kwamen de aanvragen voor optredens vanzelf. Ik ben niet meer nieuw en hip, hé. Je moet jezelf iedere keer opnieuw bewijzen. Dus moet je met iets afkomen dat de radio’s willen draaien. Gelukkig lopen de boekingen goed, het wordt een goede zomer. Er staan verschille­nde festivals op het programma, en ook de Gentse Feesten... Ik hoop dat er nog veel bij komen.” Lady Linn zieter niet tegenop om weer aan de slag te gaan, al betekent het dat ze haar zoontje zal moeten missen. “We hebben twee weken geleden al eens gerepeteer­d, en ik vond het heerlijk om nog eens te zingen. Natuurlijk miste ik de baby direct, maar ik voel ook dat ik muziek nooit zal kunnen opgeven. Het wordt waarschijn­lijk af en toe wel spannend om alles te combineren, maar gelukkig staan de grootouder­s te springen om Lionel op te vangen.”

Linn stelt haar album voor met concerten op 11/5 in de AB Club in Brussel en op 24/5 in de Handelsbeu­rs in Gent Lady Linn: “Mijn uitgangspu­nt bij dit album was: op mijn gevoel af gaan, geen hit wíllen schrijven.”

Ik ben niet meer nieuw en hip. Je moet jezelf iedere keer opnieuw bewijzen.

 ?? GONZALEZ
FOTO LALO ??
GONZALEZ FOTO LALO
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium