Het Belang van Limburg

Gekeelde varkens en bierpenzen op Record Store Day

-

The Sore Losers en Mad About Mountains stelden hun nieuwe platen niet alleen voor in concertzal­en, ze deden dat ook in platenwink­els voor Records Store Day. Mad About Mountains in Gigaswing Hasselt en The Sore Losers in Pick Up in Heusden-Zolder.

HASSELT -

Daar zat de sfeer er al vroeg in: camionette buiten met bakken bier en om 10 uur ‘s ochtends al een show van Mauro Pawlowski. Vroeger zag je een zeldzame muzikant wel eens met drum op de rug, een trompet ergens aan een arm geplakt, en de gitaar in de armen solo op straat spelen. Mauro maakt er in 2016 een nieuwe versie van: box op de kop met daarop vastgeklee­fd een effectenpe­daaltje en een telefoon die de instrument­ale muziek levert waarop Mauro kan zingen en shaken. “Shit is hier wifi? Ben een nummer vergeten op te slaan.” Dan maar live samen met het Luikse langharige tuig van Cocaine Piss: fel. Maar ook: iets van Somnabula, en “mijn grote hit” ‘Dedication’ van Safety Firstkwame­naandebak.Defrontmad­am van Cocaine Piss brieste zich vervolgens, alsof er in de kamer

Mauro Pawlowski. zelf een varken werd gekeeld, tegen Zolderse bierbuiken aan en eindigde uiteindeli­jk spartelend op de vloer tussen de bakken vinyl. Vinden wij leuk. Maar nog straffer was Whispering Sons: de jonge Rock Rally-winnaars konden zelfs bezwerend overkomen op één vierkante meter en in vol daglicht. Er hing zwarte magie in de lucht en de vinyls vlogen als zoete broodjes over de toonbank. De opa keek toe en was zo fier als een pauw.

 ?? FOTO RAYMOND ??
FOTO RAYMOND

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium