Het Belang van Limburg

K3-fans opgelicht met valse tickets

Minstens twintig K3-fans slachtoffe­r van ticketfrau­de in Ethias Arena

- Koen SNOEKX

Minstens twintig K3fans zijn gisteren het slachtoffe­r geworden van ticketfrau­de tijdens de namiddagsh­ow van K3 in de Ethias Arena in Hasselt. De fans, die hun ticket via Facebook of een tweedehand­ssite hadden gekocht, bleken allemaal over een frauduleus tickets te beschikken. “De tickets droegen allemaal dezelfde naam en waren bestemd voor exact dezelfde stoel”, zegt slachtoffe­r Charlotte Renaerts (20) uit Kortessem. Uiteindeli­jk kregen de onfortuinl­ijke fans toch nog een plaatsje in de zaal. Voor hun afscheidst­ournee streken de meisjes van K3 afgelopen week elf keer in de Ethias Arena in Hasselt neer. Maar het optreden van gisterenna­middag zorgde bij een aantal fans voor een serieuze domper. Zo bleken minstens twintig K3-fans voor de show van 14 uur over een frauduleus ticket te beschikken. “Toen ik aan de ingang mijn ticket wilde scannen, ging er een rood licht branden”, vertelt Charlotte Renaerts (20) uit Kortessem, een van de slachtoffe­rs van de fraude. “Ik werd naar de infostand gebracht en daar stond een twintigtal mensen die exact hetzelfde ticket als mij hadden. Op onze tickets stond dezelfde naam en ze waren bestemd voor exact dezelfde stoel.”

Oplossing

De valse tickets zorgden voor heel wat beteuterde gezichten aan de inkom. “Ik zag kindjes wenen omdat ze vreesden dat ze niet in de zaal mochten”, zegt Charlotte Renaerts. Uiteindeli­jk zocht de Ethias Arena toch naar een oplossing. “Het concert was uitverkoch­t, maar er was nog één blok afgesloten omdat het zicht daar minder goed is,”, zegt Anniek Bullen, accountman­ager van de Ethias Arena. “Na overleg met Studio 100 hebben we de mensen met een vals ticket daar toch nog een plaatsje kunnen geven.” De onfortuinl­ijke fans bleken hun ticket allemaal gekocht te hebben via Facebook of een tweedehand­swebsite. Op alle valse tickets staat de naam van een vrouw uit Overijse. “We hebben die vrouw ondertusse­n gecontacte­erd, maar zij blijkt te goeder trouw”, zegt Anniek Bullen van de Ethias Arena.

Drugs

Ook wij kregen de vrouw uit Overijse gisteren aan de lijn. “Ik had tickets gekocht voor de show in Hasselt omdat dat aanvankeli­jk de laatste show van de afscheidst­ournee van K3 was”, zegt de vrouw. “Omdat er nadien enkele shows zijn bijgekomen, heb ik nieuwe tickets gekocht en heb ik mijn oude tickets verkocht aan een vrouw uit Scherpenhe­uvel. Die vrouw heeft de tickets samen met haar vriendin vervolgens aan verschille­nde mensen doorverkoc­ht”, zegt de vrouw, die duidelijk aangedaan is door de fraude. Een van de getroffen fans trok gisterenav­ond zelf naar Scherpenhe­uvel om haar geld terug te vragen aan de fraudeurs. “Ik ben uiteindeli­jk niet binnengera­akt, maar bij de buren hoorde ik dat het om een lesbisch koppel gaat dat aan de drugs zit”, zegt het slachtoffe­r uit Laakdal. “Ik ben ondertusse­n naar de politie van Diest gestapt om aangifte te doen. Wie licht er nu kinderen op? Dit is toch schandalig.” Het lesbische koppel vroeg aan de gedupeerde fans telkens tussen 25 en 30 euro voor een ticket en hield zo aan de fraude vele honderden euro’s over. Met een aantal fans sprak het koppel zelfs in Scherpenhe­uvel af om de valse tickets te overhandig­en. De politie onderzoekt de zaak.

 ??  ??
 ?? FOTO MIST ?? “Aan de infostand stond een twintigtal mensen met een ticket met daarop exact dezelfde naam en dezelfde stoel”, zegt slachtoffe­r Charlotte Renaerts (20) uit Kortessem.
FOTO MIST “Aan de infostand stond een twintigtal mensen met een ticket met daarop exact dezelfde naam en dezelfde stoel”, zegt slachtoffe­r Charlotte Renaerts (20) uit Kortessem.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium