Het Belang van Limburg

“Nog vaker op doel trappen”

17-jarige Paolo Sabak scoort meteen bij zijn debuut

-

De 17-jarige Paolo Sabak liet zich meteen opmerken bij zijn debuut. Goeie voetjes, klare kijk, harde knal: de 17-jarige Paolo Sabak is duidelijk uit het juiste hout gesneden. De benjamin in de A-kern van KRC Genk fleurde zijn debuut bij de grote jongens tegen eersteprov­incialer Termien (7-1) bovendien op met een fraai doelpunt. Van op ruim twintig meter knalde Sabak de 4-0 onhoudbaar in de linkerbene­denhoek. “Ik heb een vrij goeie trap maar gebruik hem te weinig”, aldus een zelfverzek­erde Sabak. “Er werd mij al vaker gezegd dat ik meer naar doel moet durven trappen.” Bij KRC Genk ontbraken Leon Bailey en Jere Uronen bij de eerste troepensch­ouw op het B-veld achter de Luminus Arena. Beiden werden getroffen door een keelontste­king. Ook Wilfred Ndidi, die zaterdagoc­htend arriveerde uit Nigeria en meteen een eerste looptraini­ng kreeg voorgescho­teld, was er niet bij. De jongeren Verbiest en Bertaccini en de doelmannen Jackers en Coucke bleven aan de kant. Zij zagen hun ploegmaats scherp starten tegen Termien. Tot tevredenhe­id van trainer Peter Maes. “Het tempo lag hoog voor rust, de bal ging vlot rond. Een pluim ook voor de jonge Sabak, je merkt meteen dat hij speldoorzi­cht en goeie voetjes heeft.”

Driejarig contract

“Ik voelde me goed in mijn vel, ook al was dit mijn debuut”, glunderde Paolo Sabak. “Meestal word ik iets hoger uitgespeel­d als nummer 10, maar ook op de 8 kan ik uit de voeten.”De eerste trainingsw­eek was meteen pittig, geeft Sabak toe. “De benen zijn moe.” Woensdag weet de scholier of hij naar het laatste jaar TSO mag, vakantie zit er dit jaar niet in. “Daar geef ik niet om, ik ben heel

Paolo Sabak blij dat ik deze kans krijg bij de A-kern. Ik ben de allerjongs­te van de groep, ik wil me dolgraag manifester­en.”

Gastgezin Mraz

Mechelaar Sabak voetbalde bij Racing Mechelen, Lierse en KV Mechelen, vooraleer hij ruim twee jaar geleden naar KRC Genk werd geloodst. Net als Holly Tshimanga en Lorenzo Matarrese woont hij bij het gastgezin Mraz, waar destijds ook onder meer Haroun, Ogunjimi, Anele, Defour en Limbombe onderdak vonden. Op zijn zestiende tekende de Belgische jeugintern­ational een driejarig contract, één jaar later wordt hij dus voor minimaal zes weken doorgescho­ven naar de A-kern.

Assyriër

Ik ben een Assyriër. Wij zijn een bevolkings­groep met een eigen taal en cultuur, die begin vorige eeuw na een genocide werd verdreven uit Turkije

Paolo Sabak is in elk geval trots op zijn roots. “Ik ben een Assyrier”, legt hij uit. “Wij vormen een bevolkings­groep die begin vorige eeuw na een genocide werd verdreven uit Turkije. Wij leven intussen verspreid over België, Duitsland en nog enkele andere West-Europese landen. We hebben onze eigen taal en cultuur, we zijn ook christenen. De Assyrische gemeenscha­p is fier op haar afkomst en hangt heel hecht aan mekaar. In Mechelen en Antwerpen wonen vrij veel Assyriërs.”

 ?? Foto DICK DEMEY ??
Foto DICK DEMEY

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium