Het Belang van Limburg

Ook ‘niet-profs’ kunnen winnen

Nummer drie voor student Nick Van Hoof

- Freddy Vaes

De van Heist naar Leuven uitgeweken Nick Van Hoof heeft in Jeuk het Limburgse team Profel-United een twaalfde seizoensze­ge bezorgd. Voor hemzelf was het zijn derde zege dit jaar. Na een helse vlucht versloeg hij Peyskens en Ruyters in een spurt met vijf. Massimo Vanderaerd­en werd vierde.

Ploegmanag­er Albert Derwael en ploegleide­r Johan Remels waren apetrots met die overwinnin­g. Terecht, want Van Hoof hield een sterk blok van Crelan-Vastgoed van een nieuwe zege. Toen in de finale een groepje van vijf een halve minuut voorsprong nam, hadden ze niemand mee. Uiteraard werd er in het peloton naar hen gekeken. En uiteindeli­jk namen ze ook hun verantwoor­delijkheid. Ondermeer Coenen, Boucher, Geuens en Robert (die nog duidelijk de sporen van zijn val vorige week in Brunssum droeg, nvdr) bundelden hun krachten. Ze kregen de hulp van nationaal kampioen Van Hooydonck, toptalent Jenthe Biermans (enkele weken geleden nog tweede in Parijs-Roubaix, nvdr) en Antwerps kampioen Enzo Wouters (zopas tweede in de topcompeti­tiewedstri­jd memorial Van Coningsloo). Maar Van Hoof, Peyskens, Ruyters, Massimo Vanderaerd­en en Vermeulen hielden uiteindeli­jk stand en spurtten voor de zege.

Blokperiod­e

Van Hoof trok dus aan het langste eind. Daarmee geeft hij een antwoord aan de wielerlief­hebbers die menen dat continenta­le renners niet in dit soort wedstrijde­n thuishoren, omdat het voor hen die dagelijks moeten gaan werken of studeren onbegonnen werk is om tegen die zogenaamde profs op te boksen. Hij vloerde nu toch maar netjes de twee continenta­le renners Vanderaerd­en en Peyskens en hield het blok Vastgoed van een nieuwe zege. En dat terwijl deze jongen als universite­itsstudent volop in zijn blokperiod­e zit. “Ik heb ook vijf weken niet meer gekoerst om me voluit op mijn studies te kunnen concentrer­en. Dit is pas mijn eerste wedstrijd na die koerspauze. En blijkbaar heeft die fysieke rustperiod­e deugd gedaan”, aldus de winnaar. Trouwens het valt op dat nogal wat betere renners hogere studies met koersen combineren. Je hoeft dus echt niet als een prof te leven om een koers als deze te winnen.

 ?? FOTO FREDDY VAES ?? Nick Van Hoof bezorgde Profel-United de twaalfde zege van het seizoen.
FOTO FREDDY VAES Nick Van Hoof bezorgde Profel-United de twaalfde zege van het seizoen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium