Het Belang van Limburg

Zuinige zege dankzij Bailey

Slap Genk komt niet verder dan doelpunt van Bailey

- Marnik Geukens

KRC GENK 1 CORK CITY 0

Meer dan een veel te zuinige 1-0 zat er niet in voor KRC Genk in de heenmatch van de derde EL-voorronde tegen het nietige Cork City. Eén knappe aanval volstond voor de winnende treffer van Leon Bailey maar Racing wacht volgende week nog een warme avond in Ierland. Bovendien werd er geen milliliter vertrouwen getankt met het oog op de openingsma­tch van de competitie zondag tegen Oostende. Peter Maes hield tegen het lage Ierse blok alsnog vast aan de 4-4-2 van in Podgorica, met Samatta én Karelis in de spits. Zo dicht tegen het bezoekende doel rekende hij op het opportunis­me van zijn twee centrumspi­tsen om de beoogde vroege voorsprong op het bord te trappen. Maar de verhoopte stormloop richting doelman McNulty bleef uit. Genk opende te traag, te slordig en vooral met te weinig beweging. Samatta, die rond zijn Griekse spitsbroed­er moest spelen, liet zich daarop te ver terugzakke­n maar een subtiele spelmaker is aan hem niet verloren gegaan. Omdat daarnaast Pozuelo duidelijk competitie­ritme miste, was er van enig tempo op geen enkel moment sprake.

Knappe openingstr­effer

De meest beweeglijk­e Genkenaar was Nikos Karelis, die ook enkele keren probeerde uit te halen vanuit de tweede lijn. Zijn vizier stond niet geweldig gericht, maar de Griekse internatio­nal lag op het half uur wel mee aan de basis van de openings- treffer. Na een korte balwisseli­ng met Pozuelo speelde hij Bailey vrij, die met zijn geliefde linker de bezoekende keeper geen schijn van een kans liet: 1-0. Het zou het enige echte hoogtepunt uit de hele wedstrijd blijken. Bailey had op een snelle tegenstoot de score nochtans nog voor rust kunnen verdubbele­n. Na een snelle uitbraak pegelde hij pal op McNulty. 2-0 zou ook een te zwaar verdict geweest zijn voor de dappere Ieren. Net zoals bij Buducnost liepen er wel enkelen bij met overgewich­t, aan hun wilskracht en doorzettin­gsvermogen viel niets af te dingen. Bovendien zorgden onder meer Bolger, Beattie en O’Connor voor de nodige rust aan de bal, voorin mocht de snelle Maguire, die zijn opleiding bij West Ham genoot, niet uit het oog verloren worden.

Racing wacht volgende week een warme avond in Ierland. Bovendien werd er geen vertrouwen getankt met het oog op de openingsma­tch tegen Oostende

Maguire mist

Ook Peter Maes’ praatje tijdens de rust bracht weinig soelaas. De vlam zou op geen enkel moment in de pan slaan. Meer nog: KRC Genk

ontsnapte enkele keren aan de gevreesde tegengoal. Vooral Maguire was er op de counter dichtbij. Hij vergat het slippertje van Dewaest af te straffen en trapte voorlangs. Bailey en Samatta waren nog dichtbij een tweede doelpunt maar wel telkens met een knal uit de tweede lijn. Het tekende het Genks onvermogen om de statische Ierse defen- sie te ontmantele­n. Ook een bijzonder flauwe invalbeurt van Kebano zette geen zoden aan de dijk.

Zondag Oostende

Zo bleef het bij een veel te schamele 1-0. Niet de meest comfortabe­le uitgangspo­sitie om volgende week naar Cork af te reizen, waar 7.000 Ieren in een uitverkoch­t huis(je) voor een warme avond zullen zorgen. Bovendien zal dit matig KRC Genk niet overlopen van vertrouwen voor de competitie-opener van zondag voor eigen publiek tegen Oostende. Dan zal het sneller en vooral preciezer moeten, wil men niet de start missen.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? Foto PHOTO NEWS/JEFFREY GAENS ?? Bailey haalt hard uit met links (1) en vloert doelman McNulty (2). Pozuelo komt als eerste meevieren (3), daarna volgt de rest van de ploeg (4).
Foto PHOTO NEWS/JEFFREY GAENS Bailey haalt hard uit met links (1) en vloert doelman McNulty (2). Pozuelo komt als eerste meevieren (3), daarna volgt de rest van de ploeg (4).
 ??  ?? 3
3
 ??  ?? 4
4
 ??  ?? 1
1

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium