Het Belang van Limburg

Euroscoop Maastricht omringt filmliefhe­bber met panoramisc­h scherm

- Geert HOUBEN

MAASTRICHT - Euroscoop Maastricht pakt sinds een week uit met een driedelig panoramisc­h scherm waardoor het als toeschouwe­r lijkt alsof je middenin de film zit. De techniek Barco Escape van het Kortrijkse Barco belooft een intensere bioscooper­varing. Voorlopig zijn er geen plannen om het systeem in een van de Belgisch-Limburgse vestiginge­n van Euroscoop te installere­n.

De Barco Escape bestaat uit een centraal scherm met aan beide kanten van de zaal een kleiner scherm geplaatst. Beeld en geluid omringen nu de bioscoopga­nger, die als het ware in het midden van de actie terechtkom­t. Naast de vestiging in Maastricht word took Euroscoop Tilburgerm­ee uitgerust, goed voor een Nederlands­e primeur. In België bestaat de Escape bij Kinepolis Antwerpen en Kortrijk, zij het een oudere versie met iets minder toeters en bellen.

1.000 kijkers

Het superscher­m komt nog niet naar de Euroscoopv­estigingen in Genk, Lanaken of Maasmechel­en. “Wij willen eerst zien hoe alles verloopt in Nederland waar er een ander of ferventer bioscooppu­bliek is dan hier”, zegt marketingm­anager Nele Doucé. “Er zijn dan ook nog geen plannen voor België. In Maastricht verloopt de eerste fase alvast veelbelove­nd.Opdriedage­ntijdzijn er 1.000 kijkers geweest en dat terwijl er per vertoning maar 180 plaatsen beschikbaa­r zijn. Cijfers waarmee we alvast tevreden zijn.”

 ?? FOTO HARRY HEUTS ?? Door de drie schermen is het net alsof de bioscoopga­nger zich middenin de film zit.
FOTO HARRY HEUTS Door de drie schermen is het net alsof de bioscoopga­nger zich middenin de film zit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium