Het Belang van Limburg

“Standard ligt ons wel”

WESTERLO-LIMBURGERS OPENEN TEGEN ROUCHES

- Bob Faesen

Kristof Van Hout, Koen Van Langendonc­k, Alessio Alessandro, Kenneth Schuermans, Robin Henkens, Jarno Molenbergh­s en Benji De Ceulaer. Met zeven Limburgers in de kern is Westerlo zowat de meest Limburgse ploeg in eerste klasse. Wij spraken met twee van hen: verdediger Schuermans (25) en middenveld­er Henkens (27). Zondag openen ze het seizoen tegen Standard. Een tegenstand­er waaraan het duo goede herinnerin­gen bewaart.

Hoe staat Westerlo ervoor?

Schuermans: “Puur qua resultaat hebben we niet veel oefenmatch­en gewonnen, maar ik kijk dan graag terug naar vorig seizoen. Toen wonnen we alles in de voorbereid­ing, maar kenden we een moeizaam jaar.” Henkens: “Ik denk dat we er goed voorstaan. We vorderen stilaan naar een vaste kern. Er zit uiteraard nog verbeterin­g in, maar ik heb er een goed gevoel over.”

Gounombe, Schouterde­n, Cools... er vertrok wel wat kwaliteit bij jullie.

Henkens: “Gasten waarvan je weet dat je op ze kan rekenen. Wat de nieuweling­en lieten zien is positief, al blijven het oefenmatch­en. Het zijn jongens die zich snel hebben aangepast aan de ploeg.” Schuermans: “We haalden de Griekse spits Manias en met Acolatse, die van Ajax kwam, en Juve-huurling Eric Lanini, kregen we er leuke spelers bij.”

Wat verwachten jullie zelf van dit seizoen?

Schuermans: “Meer en sneller punten pakken. Vorig jaar begonnen

Henkens (r) en Schuermans (foto inzet) : “De druk ligt bij Standard.” we slecht en hebben we aan het eind een knappe sprint ingezet. Een goede start is belangrijk.” Henkens: “Inderdaad. We zijn toen meerdere keren afgeschrev­en en deden eigenlijk het omgekeerde van STVV, dat vooral in het begin punten pakte. Ach, achteraf hebben we ons gelijk gehaald. Toch beter vroeger punten pakken, zodat er minder druk is.” Diegio Costa lijkt op weg naar zijn ex-club Atlético Madrid.

Jullie beginnen tegen Standard. Vorig jaar was dat 6 op 6.

Schuermans: “Ze liggen ons blijkbaar, want het jaar ervoor hadden we ook al twee keer tegen ze gelijkgesp­eeld. Maar ik maak me geen illusies. Het zal geen gemakkelij­ke match worden.” Henkens: “Tegen een topclub beginnen is altijd fijn. Er zit geen druk op bij ons. Bij hen misschien wel door het verlies in de Supercup. Ik kom uit tegen Trebel, de motor van de ploeg. Als hij draait, draait Standard. Het is dus zaak om hem te neutralise­ren. Maar we moeten niet te veel naar Standard kijken, we moeten gewoon ons eigen ding doen.” Schuermans: “Ik moet tegen Santini, een vervelende spits om tegen te spelen. Hij loopt constant weg in je rug. Je mag hem geen seconde uit het oog verliezen.”

 ?? FOTO SMB/BELGA ??
FOTO SMB/BELGA
 ?? Foto EPA ??
Foto EPA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium