Het Belang van Limburg

Zornik brengt volgend jaar nieuwe plaat uit

-

Vandaag zal er heel wat rockmuziek weerklinke­n op de Grote Markt van Tienen. Naast de legendaris­che hardrockgr­oep Deep Purple en de Limburgers van The Sore Losers brengt ook Zornik een bezoekje aan Suikerrock. Suikerrock is slechts een van de drie festivals die de groep rond Zonhovenaa­r Koen Buyse (39) deze zomer aandoet en met reden. “Er is een nieuwe plaat in de maak”, onthult Buyse.

TIENEN -

“We treden nooit echt veel op tijdens de zomermaand­en”, vertelt Koen Buyse. “Maar nu valt het wel een beetje op, omdat we bijna niks op de planning hebben staan. Vorige maand stonden we nog op Genk On Stage en op 8 augustus spelen we op de Lokerse Feesten. De band en ik hebben besloten het wat rustiger aan te doen.” En daar hebben Buyse en co een goede reden voor. “Er is een nieuwe plaat in de maak. De release is voorzien voor volgend jaar, maar meer mag ik er nog niet over zeggen”, aldus Buyse.

Verjaardag

Zornik bestaat dit jaar vijftien jaar. Die verjaardag werd in maart al gevierd met een speciaal concert in de Ancienne Belgique en de festivitei­ten gaan vandaag verder in Tienen. “We gaan onze beste radiohits spelen en voegen nog enkele nummers uit ons laatste album ‘Blinded By Diamonds’ aan de set toe”, besluit Buyse. Na het optreden van Zornik is het aan de rockers van Deep Purple om het publiek van Suikerrock te vermaken. Drummer Ian Paice, het enige resterende lid van de originele bezetting, zal dan toch het podium bestijgen. Hij kreeg vorige maand een miniberoer­te, maar is nu hersteld. Op vraag van het management wordt het concert wel met een uur vervroegd. Deep Purple zal om 22.20 uur starten.

Tienen, van 29/07 t.e.m. 31/07 met o.a. Zornik, Deep Purple, The Sore Losers, dEUS (30/7) en Balthazar (30/7).

suikerrock.be

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium