Het Belang van Limburg

“Toestemmin­g van VTM”

Evi Hanssen presenteer­t dierenquiz op Nederlands­e tv

-

De carrière van VTM-gezicht Evi Hanssen (37) neemt een hoge vlucht bij onze noorderbur­en. In september start ze met een nieuw zaterdagav­ondprogram­ma in Nederland, waarin dieren centraal staan.

HASSELT -

Evi Hanssen zal tijdens het nieuwe tv-seizoen in Nederland in prime time op NPO1 worden uitgespeel­d. Samen met bioloog Freek Vonk gaat ze op de belangrijk­e zaterdagav­ond de ‘Super Freek Show’ presentere­n. Onder leiding van de twee tv-presentato­ren wordt de wildediere­nkennis getest van een dierenminn­ende familie of vriendengr­oep die het opneemt tegen een team van bekende Nederlande­rs. Evi leidt de teams door de verschille­nde quizrondes en Freek verduideli­jkt de antwoorden. De deelnemers moeten wel van avontuur houden, want ze moeten namelijk ook alles voelen, bekijken, ruiken en proeven wat Freek en Evi ze voorhouden. Het project schiet snel uit de startblokk­en. Op 23 augustus is de eerste opname, de eerste uitzending amper vier dagen later.

Zolang de gesprekken met VTM niets opleveren, doe ik andere dingen.

Erg geliefd

De keuze voor Evi is niet zo toevallig; voor dezelfde omroep ( BNN-Vara, red.) maakt ze al enkele jaren het programma ‘3 Op Reis’, waarvoor ze de wereld afreist. Ook schuift ze mee aan tafel in ‘De Wereld Draait Door’ met Matthijs Van Nieuwkerk. Een tijdje geleden verklaarde Hanssen nog in interviews dat ze in Nederland momenteel meer mogelijkhe­den krijgt om haar talent te tonen. “In Vlaanderen doe ik enkel de dienstmede­delingen in ‘Mijn Pop-Uprestaura­nt!’. Wat best jammer is. De bedoeling is toch om meer op VTM doen. We praten daarover. Maar zolang dat niets oplevert, doe ik andere dingen. Ik ben VTM dankbaar dat het op die manier kan. Ik vraag er ook elke keer de toestemmin­g voor.” Hanssen, die volgend jaar bij ons

Evi Hanssen Nieuwe presentatr­ice van de

‘Super Freek Show’ alweer voor ‘Mijn Pop-Uprestaura­nt!’ zal worden ingezet, werd zo’n tien jaar geleden in Nederland ontdekt dankzij het realitypro­gramma ‘Expeditie Robinson’ en was meteen erg geliefd bij het publiek. Veel kijkers vonden het erg jammer toen ze daar enkele jaren geleden vervangen werd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium