Het Belang van Limburg

Club weigert bod van 9,5 miljoen van Sevilla

Frustratie groeit bij José Izquierdo door uitblijven van transfer

- Guillaume Maebe

Niet alleen Hamburg, ook Sevilla heeft tevergeefs een poging ondernomen om José Izquierdo (24) binnen te halen. De Spanjaarde­n boden 9,5 miljoen euro voor de Colombiaan, maar ook dat bod legde Club Brugge naast zich neer. Blauw-zwart wil koste wat het kost over zijn goudhaantj­e beschikken in de Champions League, maar bij Izquierdo zelf groeit de frustratie. Transfervr­agen mocht José Izquierdo na de overwinnin­g tegen KV Mechelen niet beantwoord­en, maar de flankaanva­ller van Club Brugge deed tegenover het Colombiaan­se FutbolRed wel uitgebreid zijn zegje. Izquierdo bevestigde er dat blauw-zwart begin juli een bod van twaalf miljoen euro uit Hamburg weigerde. “Ik had zelfs al een ontmoeting met de voorzitter (Jens Meier, nvdr.) en de trainer van Hamburg (Bruno Labbadia, nvdr.) achter de rug”, vertelde de Colombiaan. Izquierdo kreeg meteen te horen dat een overstap moeilijk zou worden, zelfs na een bod van maar liefst twaalf miljoen euro. “Twaalf miljoen, ik vind dat veel geld voor mij”, verklaarde de Colombiaan. “Kijk, ik wou vertrekken naar Hamburg, maar Club Brugge weigerde. Dat frustreert me wel. Het was een zeer mooie gelegenhei­d voor mij, maar ondertusse­n hebben ze een nieuwe speler (Filip Kostic, nvdr.) gehaald en is het voorbij. Club laat mij enkel vertrekken bij een gek aanbod.”Michel Preud’homme verklaarde eerder al dat Club Brugge voor spelers als Izquierdo een traject à la Thomas Meunier wil uitstippel­en. Nog één jaartje groeien en vruchten plukken in

José Izquierdo de Champions League om nadien medewerkin­g te krijgen bij een transfer. “Met Izquierdo zijn er afspraken gemaakt”, verklaarde de Brugse trainer na de match tegen KV Mechelen. Lees: Alleen bij een absoluut topbod mag de Colombiaan deze zomer vertrekken.

Loonsverho­ging

En daarom worden ook andere geïnteress­eerde ploegen op afstand gehouden. Zo was er ook Sevilla dat de Colombiaan graag wou inlijven. “Ze boden 9,5 miljoen euro, maar dat bod werd niet aanvaard”, verklaarde Izquierdo. “Club vertelde me dat ze bereid zijn me een loonsverho­ging aan te bieden, maar de lonen in Duitsland en Spanje zijn van een ander kaliber.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium