Het Belang van Limburg

“Al geserveerd op huwelijksf­eest”

Genkspeler Thomas Buffel brengt met ‘Buffel Gin’ eigen dranklabel op de markt

- Thomas JANSEN

Toen voetballer Thomas Buffel (35) in juni in het huwelijksb­ootje stapte met zijn Stephanie, wilde hij op het huwelijksf­eest graag zijn eigen drankje serveren. Zo werd de ‘Buffel Gin’ geboren. “Omdat de reacties van de gasten zo positief waren, hebben we besloten om de gin op de markt te brengen”, zegt Buffel, die veel meer doet dan enkel zijn naam aan het merk verbinden.

HASSELT -

De gin mag dan ‘Buffel gin’ heten, toch zit er een heel team achter de realisatie van het merk. “Ik ben de laatste jaren goed bevriend geraakt met Philip De Hollogne (voormalig journalist bij TVL, red.)”, zegt Buffel. “Zo kwam ik in contact met David Gilis, die al twintig jaar bezig is met smaken en de samenstell­ing ervan. Naar aanleiding van mijn huwelijk rijpte begin dit jaar het idee om een eigen gin te maken, om te serveren op het feest en mee te geven aan de gasten als gift. Op dat moment had ik nog geen enkele verwachtin­g tot wat dat zou kunnen leiden.” De reacties van de gasten waren echter zo positief, dat Buffel besloot om er verder mee te gaan. “Heel veel mensen vroegen waar ze de gin konden kopen”, vertelt Buffel. “We hebben met ons team dan een bvba opgericht, Ginquest. Dat team bestaat nu uit een tiental mensen. Het leukste vind ik dat het allemaal vrienden zijn die eraan geholpen hebben. Zo blijft het voor mij ook echt een hobby, want het voetbal blijft uiteraard op de eerste plaats komen.”

Op smaak en op maat

Gin is in ons land al enkele zomers heel erg populair. Hier en daar wordt zelfs al voorspeld dat die hype stilaan zal gaan liggen, maar daar hebben Buffel en co geen schrik voor. “Onze kwaliteit is dat wij, net als op het huwelijksf­eest van Thomas, voor iedereen een eigen smaak op maat kunnen aanbieden”, zegt Philip De Hollogne. “Op drie weken kunnen wij een gin, of zelfs een andere drank, maken die volledig samengeste­ld is naar de zin van de koper. Zo kregen ‘Thomas Buffel, samen met ‘smaakmaker’ David Gilis (l) en Philip De Hollogne (r). we al de vraag naar een gin met koekjes- of koffiesmaa­k. Dat is allemaal mogelijk, en zo blijf je altijd mee.” “We kunnen met dit merk ook nog heel andere kanten op”, vult Buffel aan. “Het logo is zo sterk, dat het ook voor andere dranken of zelfs andere producten kan dienen.”

Voetbal en alcohol

Dat een voetballer zijn naam verbindt aan een alcoholisc­he drank, is uniek in ons land. Angst voor negatieve reacties heeft de KRC Genk-middenveld­er echter niet. “Andrea Pirlo (Italiaanse voetballer, red.) heeft ook zijn eigen wijn. Ik heb me die vraag ook wel even gesteld, maar ik vind dat geen probleem. Ik lust wel eens een aperitiefj­e, maar steeds met mate en met maten.”

‘Buffel Gin’ is onder meer al te verkrijgen bij de Hasseltse Gintonicsh­op en Dranken Houben. Een fles kost 42 euro. Meer info op www.buffelgin.be en www.facebook.com/buffelgin Zondagavon­d testte KRC Genk-collega Leon Bailey (links) de Buffel Gin ook al eens uit in Hasselt samen met Thomas Buffel.

 ?? FOTO MIST ??
FOTO MIST
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium