Het Belang van Limburg

Defour krijgt bedenktijd

Middenveld­er moet voor 10 augustus beslissen over transfer

-

Omdat een klein groepje fans hem hardnekkig blijft uitjouwen, wil Steven Defour (28) Anderlecht verlaten. Volgens zijn entourage is er alvast één club bereid 6 miljoen te betalen. Paars-wit probeert hem nog op andere gedachten te brengen, maar vraagt zeker een antwoord voor 10 augustus. Veel zal afhangen van de steun die Defour morgen krijgt in het Champions League-duel met Rostov. Na de match tegen Moeskroen was het voor Steven Defour duidelijk. Hoewel zowat alle fans zijn naam scandeerde­n, was die ene bierdouche er te veel aan. Hij zou Anderlecht verlaten. Zijn entourage liet verstaan dat er eerstdaags een bod van 6 miljoen binnenkomt. Dat komt dan wellicht uit het Midden-Oosten want Italiaanse en Engelse interesse van respectiev­elijk Lazio en Southampto­n blijft voorlopig zonder gevolg. Alleen vanuit Qatar of de Arabische Emiraten willen ze momenteel de nodige miljoenen op tafel leggen. Onder meer het steenrijke Al Arabi, de ploeg van Ezekiel, overweegt de komst van Defour.

Exuberant loon

“Steven heeft het gevoel dat hij hier niets meer goed kan doen”, herhaalde zijn makelaar Paul Stefani. “Het bestuur van Anderlecht ziet ook wel dat hij ongelukkig is.” Paars-wit heeft inderdaad begrip voor de situatie. Maar RSCA legt zich ook niet zomaar neer bij de situatie. De club herhaalde dat het zijn elftal rond hem wil bouwen, en dat ze alles willen doen om hem te houden. Tegelijker­tijd zou Anderlecht wel graag voor 10 augustus duidelijkh­eid hebben om een eventueel vertrek van zijn patron nog te kunnen opvangen. Eigenlijk vindt Defour het nog te vroeg om naar het Midden-Oosten te trekken. Ja, op vakantie in Dubai genoot hij wel van de luxe. En wat hij er kan verdienen, is exuberant. Maar hij is ook net vader geworden van een dochtertje Ariana. Zijn makelaars zoeken daarom nog een Europese club. “We spraken af met het bestuur om de zaak even te laten rusten”, bevestigde Stefani nog de deadline. “We zien wel wat er gebeurt.” Het CL-duel van morgen thuis tegen Rostov kan daarbij cruciaal zijn. Als Anderlecht wint, Defour opnieuw de kapiteinsb­and draagt en wordt aangemoedi­gd, dan kan hij nog van gedachten veranderen. Gisteren amuseerde hij zich alvast nog op training, maar sowieso wil hij geen seizoen meer beleven zoals vorig jaar, toen hij na elke mindere match kop van Jut was voor het publiek.

Steven heeft het gevoel dat hij hier niets meer goed kan doen. Het bestuur van Anderlecht ziet ook wel dat hij ongelukkig is

Internetpe­tities

Gelukkig beseft het merendeel van de supporters ondertusse­n wel dat ze hun patron nodig hebben, petities op sociale media verzamelde­n gisteren al snel meer dan duizend likes. Ook op de fandag werd de middenveld­er al luid toegejuich­t. Maar toen we Defour daarmee confrontee­rden, zei hij: “Ik bedank de mensen die me steunen, maar ja...”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium