Het Belang van Limburg

Koen Wauters krijgt hulp van Laura Tesoro in ‘Belgium’s Got Talent’

-

Laura Tesoro straalde maandag bij de start van de opnames van ‘Belgium’s Got Talent’. Behalve een zo goed als volledig nieuwe jury krijgt het programma voortaan een duo-presentati­e. “Zo blij dat ik weer met Koen Wauters mag werken”, zegt Tesoro.

ANTWERPEN -

Vijf dagen lang kampeert de crew van ‘Belgium’s Got Talent’ in de Antwerpse Stadsschou­wburg om de auditieafl­everingen in te blikken. Seizoen 4 zal gekenmerkt worden door een flinke opfrissing. Zo mochten An Lemmens, Dan Karaty en Stan Van Samang voor het eerst de kandidaten beoordelen, waardoor Niels Destadsbad­er plotsklaps al de ancien van het gezelschap is. Maar nog meer in het oog springend was Songfestiv­alzangeres Laura Tesoro, die voortaan mee presenteer­t. “Ruim een half jaar geleden heb ik voor VTM al meegewerkt aan ‘Grote Ster, Kleine Ster’, maar dat waren aparte filmpjes met de kandidaten. Nu sta ik echt aan de zijde van Koen Wauters. Samen vangen we de kandidaten op, voor en na hun prestaties.” De twee kennen mekaar dus al. “Hij was ooit mijn coach in ‘The Voice’, en hij werd dan een goede vriend. Te gek dat ik ‘Belgium’s Got Talent’ nu ook samen met Koen Wauters mag presentere­n. Ik weet echt dat ik in goede handen ben en ga veel van Koen kunnen leren.”

Grote baas gebeld

Koen Wauters had het talent van Laura al lang in de gaten. “Tijdens ‘The Voice’ heb ik al met onze grote baas gebeld. ‘Als we met Laura niet méér doen dan enkel ‘The Voice’, zijn we zot’, heb ik gezegd. “Ze is nog jong, maar wij bieden haar de kans om te groeien en het vak te leren? De opnames van ‘Grote Ster, Kleine Ster’ doorstond ze met glans. Ik ben benieuwd waar zij over tien jaar zal staan.” Ook aan het wedstrijde­lement werd een beetje gesleuteld. “Tijdens de auditie-aflevering­en zal de ‘golden buzzer’ z’n intrede doen”, zeggen de presentato­ren. “Elk jurylid kan deze één keer gebruiken gedurende de hele auditieper­iode. Het is de bedoeling dat een jurylid deze knop indrukt als ze echt in een kandidaat geloven, er helemaal achterstaa­n en hem of haar rechtstree­ks naar de liveshows willen doorsturen.” De exacte uitzendper­iode van ‘Belgium’s Got Talent’ is voorlopig nog niet bekend. Laura Tesoro en Koen Wauters verzorgen de presentati­e van ‘Belgium’s Got Talent’.

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium