Het Belang van Limburg

Jongeren folteren kat tot ze sterft

-

Dierenlief­hebbers reageren geschokt op een extreem geval van dierenmish­andeling. deli Jongeren van 13 en 17 jaar jaar folterden er een uur lang een een kat. Het diertje stierf aan de opg opgelopen verwonding­en. De De f feiten dateren van afgelopen weekend.wee Verscheide­ne getuigen maaktenmaa zaterdagmo­rgen bij de politiepol­i en bij de plaatselij­ke dierenbesc­hermingdie­r melding van ernstigeer­n dierenmish­andeling in de Elektricit­eitsstraat­Ele in MechelenNo­ord.No “Een van onze vrijwillig­ers is is meteen ter plaatse gegaan en hij hij heeft foto’s gemaakt om bewijzenbe te hebben. Het dier was al al overleden. Het kopje was ingetrapt”,in vertelt beheerder Sabine Slaets van de Dierenbesc­herming Mechelen.

MECHELEN -

De organisati­e heeft de politie ingelicht, die ook verwittigd was door andere verontrust­e burgers. Een patrouille wist korte tijd later de twee minderjari­ge daders te identifice­ren.

Celstraf

Het parket is ondertusse­n ingelicht. “De verhoren van de jongeren moeten gebeuren, maar dit is sowieso een zaak voor de jeugdrecht­er”, reageert substituut Peter Peereboom van het parket Antwerpen. Volwassene­n riskeren voor zulke feiten een celstraf van 15 dagen tot drie maanden en een boete van 300 tot 1.200 euro. “Maar zo’n straf kun je niet opleggen aan minderjari­gen”, geeft Peereboom aan.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium