Het Belang van Limburg

NedCar geeft startschot voor tweede fase van aanwerving

-

Bij de Nederlands­e autofabrie­k VDL NedCar in Born is de tweede fase van de zoektocht naar nieuwe werknemers gestart. Eind dit jaar wordt de productie uitgebreid naar twee ploegen. Het opleidings­traject voor de nieuwe werknemers is ingekort van achttien naar negen weken.

BORN -

Zoals bekend zoekt de autofabrie­k VDL NedCar in het Nederlands-Limburgse Born, waar in opdracht van BMW de Mini wordt geproducee­rd, tegen het eind van het jaar meer dan 1.000 nieuwe werknemers. Dat is nodig omdat eind dit jaar de productie wordt uitgebreid van één naar twee ploegen. In totaal zal de fabriek, die eigendom is van de Eindhovens­e industriël­e groep VDL, begin volgend jaar ruim 4.000 mensen in dienst hebben. De voorbije maanden werden al zo’n 450 nieuwe mensen aangeworve­n, zo meldt De Limburger. Voor de zomer gebeurde dat hoofdzakel­ijk in Nederlands­Limburg en lag de nadruk vooral op mensen die al iets langer in een uitkerings­situatie zitten. Zij genoten eerst van een opleiding van vier maanden met behoud van hun uitkering. De eerste lichting krijgt vanaf 6 september een eerste uitzendcon­tract. De personeels­werving is een gigantisch­e opdracht. Gemiddeld starten vanaf nu elke week zo’n 100 kandidaten aan hun opleiding. In de tweede fase, die nu van start is gegaan, worden nog zo’n 1.000 nieuwe werknemers gezocht. Vanaf nu komt nu iedereen in aanmerking. In principe gaat het om mensen die iets makkelijke­r in het productiep­roces te integreren zijn. Voor hen zijn de eisen strenger en de opleiding intensieve­r, maar ook korter. Voor hen wordt de opleiding gehalveerd van achttien naar negen weken.

België

Ook Belgische werkzoeken­den krijgen de kans om bij NedCar aan de slag te gaan. Enkele maanden geleden al gaf Vlaams minister van Werk Philippe Muyters zijn goedkeurin­g aan de door de VDAB goedgekeur­de opleiding van vier maanden met behoud van uitkering. Om werkzoeken­den te informeren over de mogelijkhe­den bij NedCar organiseer­de de VDAB her en der in de provincie al infomoment­en. Naast het uitzendcon­tract krijgen werknemers die de opleiding hebben doorlopen ook een flexibilit­eitsbonus van 1.800 euro als de opleiding van achttien maanden hebben doorlopen, en van 900 euro bij de opleiding van negen maanden. Werknemers die rechtstree­ks van een andere baan komen, krijgen die bonus niet. NedCar in Born werft nog eens 1.000 mensen aan.

 ?? FOTO PPN ??
FOTO PPN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium