Het Belang van Limburg

Restaurant Taratata heropent in september

Pand in Minderbroe­dersstraat ingeruild voor Kanaalkom

- Geert HOUBEN

Het bekende Hasseltse restaurant Taratata heropent begin september de deuren. De zaak van Christoph Smets en Dominque Mariën verhuist richting Blauwe Boulevard naar de Kempische Kaai nummer 7. “Nu zitten wij ruimer met dezelfde ploeg en hetzelfde concept”, klinkt Christoph Smets tevreden. Het restaurant ruilt over twee weken de Minderbroe­dersstraat in voor een pand op de Blauwe Boulevard, achter het gebouw van Deutsche Bank. “Ten laatste op vijf september willen we openen, maar we hopelijk kan het al enkele dagen eerder,” aldus Smets. De keuze viel op een gelijkvloe­rs huurpand waar vroeger interimbur­eau Impact Select zat in een gebouw met een gigantisch­e glazen voorgevel. “Dominique en ik waren al twee jaar op zoek naar wat anders. Het was gezellig in de binnenstad, maar het had geen meerwaarde meer. Bovendien zaten we er zeker in de keuken nogal krap. En plots deed deze kans zich voor.

Christoph SMETS, zaakvoerde­r Taratata Het is een stuk ruimer, we hebben een open keuken en vanaf volgend jaar ook een terras. Het is snel gegaan, want pas sinds 9 juli zijn we gesloten. Op onze nieuwe locatie blijven wij trouw zweren aan dezelfde formule: hetzelfde aantal couverts, dezelfde formule, hetzelfde personeel en achter het fornuis staat Tom Bollen. Hij was

Pottenkijk­ers blijven voorlopig nog op hun honger zitten, maar in september heropent de zaak.

We waren al twee jaar op zoek naar wat anders. Het was gezellig in de binnenstad, maar het had geen meerwaarde meer

vroeger nog aan de slag bij ’t Zilte en bij Aan Tafel bij Luc Bellings.”

Taratatas

In de toekomst zal de zaak ook op dinsdag gesloten zijn. Nog nieuw is de Taratatas, een afhaalmenu van drie gangen voor 45 euro. “In die foodbag vind je aperitiefd­rank, een voor-, een hoofd- en een nagerecht. Bedoeling is dat de bereiding ervan thuis heel eenvoudig is. Alles is klaar, hooguit wat opwarmen in de oven. We willen niet dat klanten vervolgens nog aan een grote afwasberg moeten beginnen. Vermoedeli­jk starten we hier in de derde week van september mee. Eerst willen we ons op de nieuwe ruime locatie wat inwerken. Of we mikken op een Michelinst­er? Dat is niet de bedoeling. Wel lekker koken en dat op een voor ons leuke manier,” besluit Smets.

 ?? FOTO SERGE MINTEN ??
FOTO SERGE MINTEN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium