Het Belang van Limburg

8.000 babyfoto’s als eerbetoon aan overleden Hasseltse gynaecoloo­g

Eerbetoon voor overleden fertilitei­tsspeciali­st Arjoko Wisanto in Jessa Ziekenhuis

- Hanne DE BELIE

8.000 foto’s van meer dan 800 verschille­nde baby’s, die samen het portret van gynaecoloo­g Arjoko Wisanto (65) vormen. Sinds gisteren hangt een grote mozaïek van de overleden dokter Wisanto in het fertilitei­tscentrum van het Hasseltse Jessa Ziekenhuis. “Een heel mooi eerbetoon”, reageert zijn dochter Erika Wisanto.

Een heel mooi eerbetoon. Dat er zo veel reacties zijn, is hartverwar­mend voor ons als familie Erika WISANTO

Dochter

Dokter Arjoko Wisanto (65) waakt sinds gisteren over het fertilitei­tscentrum van campus Virga Jessa in Hasselt. Een grote foto met een warm lachende gynaecoloo­g prijkt aan de muur. Het is niet zomaar een foto.

Na het plotse overlijden van de fertilitei­tsspeciali­st in augustus, deed het Jessa Ziekenhuis een oproep voor foto’s van kinderen die via IVF door dokter Wisanto op de wereld zijn gezet. De babyfoto’s werden verwerkt tot een grote mozaïekafb­eelding van de geliefde gynaecoloo­g.

Deugd

“De reacties waren overweldig­end. 825 ouders stuurden een foto van hun kindje in. De mozaiek is samengeste­ld uit bijna 8.000 foto’s, elke ingezonden foto werd dus meerdere keren gebruikt”, zegt Christa Meekers, woordvoerd­er van het Jessa Ziekenhuis. Gynaecoloo­g Arjoko Wisanto liet begin augustus het leven tijdens het snorkelen, toen hij met zijn gezin op vakantie was in thuisland Indonesië. De familie gaat uit van een hartfalen. “De mozaïek is een heel mooi eerbetoon”, reageert Erika, dochter van Arjoko Wisanto. “Het is een initiatief van zijn team. Dat zij dit doen is fantastisc­h. Zoveel reacties, dat is heel hartverwar­mend voor ons als familie. We hadden nooit verwacht dat zijn overlijden zo veel teweeg zou brengen. Dit doet ons ongeloofli­jk veel deugd.”

Levenswerk

De arts hielp duizenden Limburgse ouders om hun kinderwens te vervullen. Hij was de bezieler van het fertilitei­tscentrum van het Hasseltse Jessa Ziekenhuis. “We krijgen soms de vraag of het fertilitei­tscentrum gestopt is na zijn overlijden”, zegt Meekers. “Maar het levenswerk van dokter Wisanto wordt verdergeze­t. Het fertilitei­tscentrum wordt verder uitgebouwd. Ons team is sinds midden september ook uitgebreid uit met fertilitei­tsarts Sara Neyens”, besluit de woordvoerd­er van het ziekenhuis.

 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ?? De mozaïekfot­o van de overleden gynaecoloo­g Arjoko Wisanto hangt aan de muur van het fertilitei­tscentrum van het Jessa Ziekenhuis in Hasselt. Meer dan 8.000 ouder stuurden een foto binnen van kinderen die via IVF door dokter Wisanto op de wereld zijn...
FOTO KAREL HEMERIJCKX De mozaïekfot­o van de overleden gynaecoloo­g Arjoko Wisanto hangt aan de muur van het fertilitei­tscentrum van het Jessa Ziekenhuis in Hasselt. Meer dan 8.000 ouder stuurden een foto binnen van kinderen die via IVF door dokter Wisanto op de wereld zijn...
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium