Het Belang van Limburg

VANAF MAANDAG IN UW KRANT

Vanaf maandag in uw krant: de resultaten van een onderzoek bij 2.700 Limburgers

- Guy THUWIS en Timmie VAN DIEPEN www.hbvl.be/mobiliteit leest u vanaf maandag al onze bijdragen

HASSELT - Hoe vaak gebruiken we de auto? Wat vindt u van het openbaar vervoer? En wat zijn de grootste mobiliteit­sknopen die dringend opgelost moeten worden? Antwoorden op al die vragen krijgt u vanaf maandag een week lang in deze krant.

Onderzoeks­bureau iVox voerde samen met Het Belang van Limburg afgelopen zomer een grootschal­ig mobiliteit­sonderzoek uit. In totaal ondervroeg­en we 2.700 Limburgers en een referentie­groep van 747 Vlamingen. Hoe vaak gebruiken we de auto, de fiets, de bus of de trein? Hoe gaan we naar het werk? Hoe ver wonen we van een treinstati­on? En vooral: hoe zit dat in vergelijki­ng met de rest van Vlaanderen? Is Limburg daadwerkel­ijk het achtergest­elde gebied zoals het vaak wordt voorgestel­d?

Om die cijfers te duiden doen we een beroep op drie experts: Willy Miermans (UHasselt), Kobe Boussauw (VUB) en Dirk Lauwers (UGent/UA). Zij lichten de tendensen achter de cijfers toe.

Tegelijk brengen we online elke dag het verhaal van een Limburger met een bijzonder mobiliteit­sverhaal. Hilde Evens uit Bree bijvoorbee­ld, die elke dag 60 kilometer fietst om te gaan werken.

Ten slotte laat onze huiscolumn­ist Stijn Meuris, niet ongevoelig voor de mobiliteit­sproblemen in onze provincie, op zijn geheel eigen manier zijn licht schijnen op deze materie die iedereen aangaat. Ook u.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium