Het Belang van Limburg

Trio ontsnapt uit gesloten jeugdinste­lling Mol

-

De politie is op zoek naar twee minderjari­gen die vorige zaterdag ontsnapten uit de gesloten afdeling van Gemeenscha­psinstelli­ng De Kempen in Mol. Een derde jongeman werd al terug opgepakt. Het trio uit Antwerpen beroofde een opvoeder van zijn sleutels. De drie jonge delinquent­en overmeeste­rden een opvoeder en geraakten zo buiten. “Ze hebben zijn sleutels afgepakt”, bevestigt de politie van de zone Balen-Dessel-Mol. Aan die sleutels hadden de jonge criminelen echter niet voldoende hulp om buiten te raken: ze richtten ook schade aan de infrastruc­tuur van de instelling aan. “Alle drie konden ze ontsnappen”, bevestigt de politie. “Een van hen werd vandaag (gisteren, red.) terug opgepakt.”

Het drietal zou ontsnapt zijn uit de Behandelun­it van campus De Hutten. Volgens de website van het Agentschap Jongerenwe­lzijn is dat een afdeling voor een kleine groep recidivere­nde jongeren die geen baat meer blijkt te hebben met de groepsgeri­chte aanpak van de begeleidin­gsleefgroe­pen. In de Behandelun­it krijgen zij een individuel­er programma opgelegd.

Dat betekent dat de drie ontsnapte jongens al heel wat passages bij de jeugdrecht­er en in gesloten instelling­en achter de rug hebben.

Extra maatregele­n

Het Agentschap Jongerenwe­lzijn volgt de situatie op. “Er zijn ook extra maatregele­n getroffen”, aldus woordvoerd­er Peter Jan Bogaert. Dat jongeren ontsnappen uit een gesloten instelling is niet uniek maar wel eerder zeldzaam. “Wat vaker voorkomt, zijn jongeren die na een vrij weekend of een vrije dag tegen het einde van hun verblijf niet op tijd terugkeren. Meestal worden die snel terug aangemeld.”(

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium