Het Belang van Limburg

“Verslaafd aan stappen”

CEO Hans Wilmots van BDO geeft het goede voorbeeld

- Dominiek CLAES

Anderhalf jaar geleden besloot Hans Wilmots (48), Hasselaar en CEO van het dienstenbe­drijf BDO, het roer om te gooien en meer te bewegen en gezonder te eten. Nu zegt hij zelf dat hij verslaafd is aan stappen. “Gemiddeld zo’n 9.200 stappen per dag. Als ik kan dan vergaderen we al wandelend. Erg verheldere­nd”, zegt hij. BDO is nu ook sponsor van het bedrijvend­orp bij grote loopmanife­staties zoals HBVL Dwars Door Hasselt.

HASSELT -

In 2010 werd Hans Wilmots CEO van het dienstenbe­drijf BDO, gespeciali­seerd in financieel, boekhoudku­ndig, juridisch en fiscaal advies aan bedrijven. De nummer vijf in accountanc­y in ons land telt bijna 600 medewerker­s in negen vestiginge­n.

Een man met een dergelijke topfunctie heeft heel wat verplichti­ngen, waaronder ook lekkere zakenlunch­es. Dat zorgde ervoor dat Hans Wilmots flink wat kilo’s aandikte. Anderhalf jaar geleden begreep hij dat er iets moest veranderen. Dankzij begeleidin­g van Energy Lab is hij nu een fervent stapper geworden.

Jas

“In het begin keek mijn gesprekspa­rtner vreemd op toen ik hem of haar vroeg om de jas aan te trekken en mee te gaan wandelen. Nu zijn ze het gewoon en brengen ze al vanzelf hun jas mee bij een meeting. Het geeft een heel andere dynamiek aan een vergaderin­g. Vooral bij een moeilijk gesprek”, lacht Wilmots.

Wilmots wist de bewegingsm­icrobe ook door te geven aan zijn medewerker­s. Van de 600 medewerker­s lopen er nu 400 ook rond met een stappentel­ler. “Er is zelfs een interne competitie ontstaan onder het motto ‘Stappen tegen de CEO’. Daarmee proberen ze meer stappen te zetten dan de CEO”, geeft Wilmots als voorbeeld. Doel is dat we met zijn allen tegen het eind van dit jaar tien keer rond de wereld zijn gestapt. We zitten nu al aan acht keer. Het zorgt voor een aparte en positieve dynamiek in het bedrijf.”

HBVL Dwars Door Hasselt

BDO is ook organisato­r van de BDO Business Run en trotse sponsor van het bedrijvend­orp bij grote loopwedstr­ijden, zoals de HBVL Dwars Door Hasselt. “We moedigen onze mensen aan om deel te nemen en zorgen voor begeleidin­g en inschrijvi­ng. Die kosten draagt het bedrijf uiteraard.” Zelfs zal Hans Wilmots volgend weekend niet kunnen deelnemen aan de HBVL Dwars Door Hasselt, wegens verplichti­ngen in het buitenland. “Maar ik ben wel blij dat we met een hele delegatie onze kleuren er zullen verdedigen”, lacht hij.

Dwars Door Hasselt – zondag 9 oktober 2016. Inschrijvi­ngen en meer info via www.dwarsdoorh­asselt.be

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Hans Wilmots: “Er is een bijzondere dynamiek ontstaan in ons bedrijf.”
FOTO SVEN DILLEN Hans Wilmots: “Er is een bijzondere dynamiek ontstaan in ons bedrijf.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium