Het Belang van Limburg

Maand uitstel van betaling voor Weldimo

-

De bedrijveng­roep Weldimo in Bree krijgt tot vier november de tijd om een doorstart te maken. Gedurende die periode is de groep beschermd tegen zijn schuldeise­rs. De rechtbank van koophandel zetel Tongeren heeft daarvoor vrijdag het licht op groen gezet. Er wordt gerekend op een snelle doorstart.

TONGEREN/BREE -

Donderdag 22 september vroeg de groep Weldimo beschermin­g aan tegen zijn schuldeise­rs in het kader van de Wet op de Continuïte­it van de Ondernemin­gen (WCO). Het gaat om de bedrijven Weldimo en Glasco in Bree, en Modiwel in Zutendaal. Bij de producent van ramen, deuren, garagepoor­ten en veranda’s werken zo’n 160 mensen. Vorig jaar boekten de bedrijven samen een verlies van bijna 5 miljoen euro, terwijl de reserves waren opgesoupee­rd. De rechtbank van koophandel in Tongeren heeft zich vrijdag over het dossier gebogen en een opschortin­g toegekend tot 4 november. Dat is een vrij korte periode. De rechtbank mikt duidelijk op een snelle doorstart.

Concrete piste

Bernard Mailleux, Felix Ruysschaer­t en Mark Bernaerts van het advocatenk­antoor Consenso in Genk en Tongeren zijn als gerechtsma­ndatarisse­n aangesteld. Mark Bernaerts was sinds vorige donderdag ook al aangesteld als voorlopige bewindvoer­der. “Er is inderdaad een concrete piste”, zo werd vrijdag vernomen bij de gerechtsma­ndatarisse­n. Maar of het om een gehele of gedeelteli­jke overname gaat is nog niet duidelijk. De komende dagen zouden er daarover meer details bekendgema­akt worden. Ondertusse­n wachten ongeveer 400 klanten op hun bestelling.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Er is een concrete piste voor een snelle doorstart.
FOTO DICK DEMEY Er is een concrete piste voor een snelle doorstart.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium