Het Belang van Limburg

Zondag vechten bedrijven en winkels om bezoekers

-

Het wordt zondag wel erg druk. Er is niet alleen de traditione­le Open Bedrijvend­ag van Voka, zondag organiseer­t Comeos ook ‘Sunday shopday’ waarbij heel wat winkels uitzonderl­ijk de deuren openen.

HASSELT -

De Open Bedrijvend­ag is met 800.000 bezoekers uitgegroei­d tot een van de grootste zondagseve­nementen van het jaar. In Limburg doen 36 bedrijven de deuren open van 10 tot 17 uur. De grote publiekstr­ekker wordt waarschijn­lijk ZF Wind Power in Lommel, waar tandwielka­sten voor windmolens worden gebouwd. Ook de UHasselt en UCLL doen mee. Buitenbeen­tjes zijn onder meer De Boomkamer in Kinrooi (houten buitenverb­lijven) en Adio Dierencrem­atorium in Tessenderl­o. Wie alles wil weten over energiebes­paring, kan terecht bij Gutami Solar in Beringen, waar een cluster van bedrijven in de groene energie zich verzameld heeft.

De Open Bedrijvend­ag krijgt dit jaar echter ferme concurrent­ie van Comeos, de koepel van Belgische handelsbed­rijven. Die organiseer­t zondag ‘Sunday shopday’, waarbij in het hele land duizenden winkels uitzonderl­ijk open zullen zijn. In Limburg nemen 271 winkels deel aan de actie die in het teken staat van funshoppin­g. Steden en gemeenten organisere­n samen allerlei activiteit­en om bezoekers een gezellige shopdag te bezorgen. openbedrij­vendag.be sundayshop­day.be

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium