Het Belang van Limburg

“Eindelijk is die nul weg”

- Gunter Schoofs

Een week geleden in Gent gaf STVV nog een kostbaar punt prijs in blessureti­jd. Aan de kust keerden de Kanaries de rollen om. Een 2-1-nederlaag leek wederom een feit, tot invaller Pieter Gerkens een vrije trap van Stef Peeters van dichtbij kon binnentrap­pen. “Een wereld van verschil met het oog op de verre busreis richting Sint-Truiden”, knipoogde Gerkens met de brede glimlach.

De vrije trappen van Stef Peeters beginnen te renderen voor STVV. Al was het wachten tot diep in blessureti­jd vooraleer Pieter Gerkens de gelijkmake­r voor de Kanaries tegen de netten ramde. “Met wat geluk, maar mag het even?”, lachte Gerkens na afloop in de Versluys Arena. “Ik weet waar die vrije trappen van Peeters komen. Maar eerst zat er nog een verdediger van Oostende bij, zo belandde de bal voor mijn voeten. Ik kon bijna niet missen, want Proto lag tegen de mat.” Gerkens was in Oostende opnieuw bankzitter, maar was met zijn gelijkmake­r van groot belang. “We wilden eindelijk die nul op verplaatsi­ng uitwissen”, aldus de Bilzenaar. “Dat leek ons een week geleden in Gent al te lukken. Maar toen hadden slikten we die late tegengoal. Vandaag is het gelukkig de omgekeerde wereld. Elk klein kansje dat ik krijg, probeer ik te grijpen. Vroeg of laat hoop ik de trainer weer te overtuigen om mij in de basis te droppen. We hebben nu twee weken om ons goed voor te bereiden op de match tegen Westerlo. Die wedstrijd wordt nog belangrijk­er dan die van vandaag.”

Goal en assist van Peeters

Naast Gerkens glunderde ook Stef Peeters. De eerste goal kwam op zijn naam, voor nummer twee gaf hij de assist. Telkens lag een vrije trap aan de basis. “Ik wist eerst niet of ik de 1-1 had gemaakt. Maar Steven De Petter zei me dat hij de bal niet had aangeraakt. Mijn tweede treffer dus en daar ben ik best fier op. Zeker als de goal ook nog eens een punt oplevert. Ik bleef geloven in een goeie afloop. Voor rust hadden we moeite met Berrier die in mijn rug rondzwierf, maar we hebben ons goed herpakt. Voor een punt had ik vooraf getekend.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium