Het Belang van Limburg

“Genk heeft het beste middenveld van België”

Ferrera vol lof over Ndidi, Susic en Pozuelo

- David Van Den Broeck

Yannick Ferrera beseft dat hij met KV Mechelen voor een moeilijke opdracht staat. “Genk heeft het beste middenveld van België”, zegt hij. Op naar een boeiende clash, ook tussen beide coaches. “Die incidenten met Maes? Ach, zulke dingen gebeuren.” Na de 2-3-nederlaag tegen Zulte Waregem zei Ferrera dat zijn spelers de voorzetten er beter moesten uit halen. Een terechte opmerking. Maar op het veld van Genk zijn er andere aandachtsp­unten. “Er zullen minder voorzetten komen, het gevaar komt vooral van Pozuelo en Susic. Met hun steekpasse­s zijn ze enorm gevaarlijk in de zone van de waarheid. Het Genkse middenveld is zonder twijfel het beste van België. Met ook Ndidi nog, die enorm veel ballen recupereer­t. De ploeg in zijn geheel is ook gewoon sterk.”

Vuurwerk met Maes

Ferrera staat straks weer tegenover Peter Maes. De vorige twee duels tussen hen leverden vuurwerk op naast het veld. Begin september zei Maes nog: “Mijn relatie met Ferrera moet zijn.”

“Ah, heeft hij nog over mij gesproken?”, aldus Ferrera glimlachen­d. “Voor mij was dat hele gedoe een afgesloten zaak. Het waren gewoon twee incidenten. Toen we met STVV tegen Genk speelden, zei ik vooraf dat zij Edmilson hard gingen aanpakken, dat ik dat via via had vernomen. Vlak voor de aftrap kwam Peter naar me toe in de tunnel: ‘Wat is dat allemaal in de pers?’ Ik zei toen: ‘Laat het, we gaan spelen. Jij bent trouwens degene

is

niet

zoals

ze die vijf minuten voor de match bij de scheids is geweest, mag dat dan wel?”

“Een paar maanden later was het Standard-Genk en kreeg Walsh een rode kaart. Toen Sandy naar binnen liep, zei ik hem: ‘Dat heb ik jou nooit geleerd man.’ Ik heb hem namelijk nog een jaar bij Anderlecht getraind. Maes gebaarde meteen dat ik een dikke nek heb en noemde me hautain. Maar ach, dat gebeurt allemaal in het heetst van de strijd. Moet kunnen. Straks schud ik hem gewoon de hand.”

 ?? Foto JEFFREY GAENS ?? Ferrera en Maes gingen begin dit jaar tijdens Standard-Genk met elkaar in de clinch.
Foto JEFFREY GAENS Ferrera en Maes gingen begin dit jaar tijdens Standard-Genk met elkaar in de clinch.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium