Het Belang van Limburg

“Op mijn 28ste wil ik stabilitei­t”

MATHIEU DOSSEVI SLUIT VERTREK IN JANUARI UIT

- Bob Faesen

Negen op negen in de competitie, een sterke match in de Europa League tegen Ajax en het ontbolster­en van de typeploeg. Standard zit in de goede en wil zondag op dat elan verdergaan in de topper tegen Anderlecht. “De mayonaise pakt”, vindt ook Mathieu Dossevi. De Togolese internatio­nal heeft het naar zijn zin in Luik en denkt na een zomer vol transferge­ruchten al lang niet meer aan een (snel) vertrek. “Ik ben geen voorstande­r van een transfer in de winter. En waarom zou ik na dit seizoen niet gewoon blijven?”

flow

Het was een treffend beeld voorafgaan­d aan het Europees duel van donderdag tegen Ajax. Standardmi­ddenvelder Mathieu Dossevi die zijn teammaats toespreekt tijdens de opwarming. De Togolees, aanvoerder bij zijn nationale ploeg, lijkt zich stilaan te hebben ontpopt tot een van de leiders van de Luikse spelersgro­ep. “Vorig jaar deed ik dat ook al”, beweert Dossevi. “Ik probeer er niet mee te overdrijve­n, maar als ik iets te zeggen heb, zal ik dat doen. Maar het moment moet juist zijn.”

Het zegt wel iets over de status die Dossevi heeft opgebouwd bij Standard. Door zijn goede prestaties van vorig seizoen groeide zijn aanzien, ook in de spelersgro­ep. Een individuel­e prijs hield hij er niet aan over. En dat heeft de 28-jarige middenveld­er een tijdlang gestoord. “Nu denk ik er niet meer aan, het is geen doel op zich. Individuel­e erkenning is altijd fijn, maar ik pin me er niet op vast. Ik wil beslissend zijn voor de ploeg. Scoren, assists geven en acties maken. Mijn statistiek­en moeten dit seizoen beter, maar ik voel me goed in mijn vel. De samenwerki­ng met de andere aanvallers (Belfodil, Edmilson en Raman, nvdr) verloopt steeds beter. We schieten goed met mekaar op. Op het veld loopt het nog niet perfect. Automatism­en hebben nu eenmaal tijd nodig, maar die volgen wel.”

Geen wintertran­sfer

Dossevi was een van de sterkhoude­rs die midden augustus op zijn twitteracc­ount een signaal gaf aan de Luikse directie. Samen met Trebel, Goreux en Dompé retweette hij een uittreksel van een interview met Ivan Santini in Sport/Voetbal Magazine. Getiteld: ‘Wil Standard prijzen pakken of zakendoen?’. Hij haalt er nu zijn schouders voor op. “We zijn allemaal blij met de aanwinsten die gekomen zijn. De mayonaise pakt. Het is nu aan ons om samen zo hoog mogelijk te eindigen. Of ik nog versterkin­gen wil? Dertig is wel genoeg. We kunnen de spelers niet opstapelen”, lacht de vleugelspi­ts.

In de zomermaand­en kon Dossevi rekenen op belangstel­ling uit binnen(Club Brugge) en buitenland (Sevilla), maar concreet werd het nooit. “Ik ben gelukkig bij Standard. Het is zeker geen straf om hier te zitten. Op mijn 28ste ben ik op zoek naar stabilitei­t en ik kan me hier in de Europa League tonen. Een transfer in januari? Daar ben ik geen voorstande­r van. Dan moet je midden in het seizoen vanaf nul beginnen. Dan doe ik liever dit seizoen uit en zien we aan het einde van de rit wel weer. En waarom zou ik dan ook niet blijven?”

Clasico

Over naar zondag, want dan zakt Anderlecht af naar Sclessin. “Het is en blijft de Clasico. Jullie hebben meer om over te schrijven, er wordt meer over gesproken en bij de fans is er meer opwinding. Je voelt dat wel een beetje op het veld. Bij elk balcontact hoor je het publiek tieren. Onze fans steunen ons fantastisc­h en willen dat we alles winnen. Wij proberen ons niet te focussen op wat de buitenwere­ld zegt. We hebben drie goede matchen gespeeld en willen dat niveau nu vasthouden. Dat alleen al zou ons moeten motiveren.”

De Rouches spelen zondag hun zevende match in 21 dagen, maar bij Dossevi is er nog geen sprake van vermoeidhe­id. “Fysiek voel ik me prima. Ik ben een speler die graag veel matchen op korte tijd speelt, je komt dan in een flow. Na een wedstrijd voel je je weleens moe en dan is het zaak om goed en snel te herstellen. Of ik daar een speciale methode voor heb? Ik probeer gewoon een rustig leven te leiden. Tijd doorbrenge­n met het gezin. Dat is het beste”, besluit Dossevi.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium