Het Belang van Limburg

Ciman en Chadli weer Duivel

Ondanks defensieve zorgen kiest Martinez voor vertrouwde namen

- Ludo Vandewalle

Bondscoach Roberto Martinez heeft niet veel veranderd aan zijn selectie Rode Duivels voor de WK-kwalificat­ieduels tegen Bosnië en Gibraltar. In vergelijki­ng met de matchen tegen Spanje en Cyprus vorige maand zijn Nacer Chadli en Laurent Ciman nieuwe gezichten. Dat is verbazend, want vooral in de defensie zijn er heel wat spelers die bij hun club amper meedoen. “Laurent Ciman speelt alle wedstrijde­n bij zijn club (Montréal Impact, nvdr) en komt daardoor in de selectie”, aldus Martinez. “Hij heeft ook ervaring, iets wat we na het afhaken van de geblesseer­den Kompany en Vermaelen toch wel wat missen. Hadden jullie Leander Dendoncker verwacht? De beloften spelen ook een belangrijk­e wedstrijd en daar hebben ze hem voor nodig.” De defensie is een echt zorgenkind. Martinez roept verrassend genoeg ook Christian Kabasele op. Die zit nochtans al weken niet meer in de selectie bij Watford. Jordan Lukaku speelde in september welgeteld 26 minuten bij Lazio. Nicolas Lombaerts speelde donderdag in de Europa League pas zijn tweede match sinds april. Thomas Meunier is minder een twijfelgev­al, hoewel hij ook vooral op de bank zit bij PSG. Naast Ciman spelen alleen Alderweire­ld en Vertonghen elke week.

“Dat is een beetje verontrust­end”, zegt Martinez. “Maar je kan het langs twee kanten bekijken. De spelers die ik opriep, kun- nen zich nu tonen. We moeten nu misschien ook meer de nadruk op het offensieve leggen.” Ondanks de zorgen in de verdedigin­g heeft Martinez ook deze keer geen plaats voor AA Gent-verdediger Nana Asare.

“Mij maakt het niet uit dat hij een genaturali­seerde Ghanees is”, aldus Martinez. “Iedereen heeft bij mij gelijke kansen en ik zag hem regelmatig spelen. Hij is een goede speler, maar hij is al bijna dertig jaar. En ik geef toe: oudere spelers hebben het moeilijker om als nieuweling in de selectie te geraken dan jonge spelers.”

Nog een tegenvalle­r voor Martinez: zijn twee invallersd­oelmannen Mignolet en Sels werden bij hun club gedegradee­rd tot invallers. “Ik maak me daar geen zorgen over. Er zijn goede en slechte momenten in een carrière. Maar bij de Rode Duivels steunen we iedereen, wel wetende dat er altijd concurrent­ie zal zijn. Nu is dat nog geen probleem.”

Nana Asare? Hij is bijna dertig en oudere spelers hebben het moeilijker om als nieuweling in de selectie te geraken dan jonge spelers

Wie voor De Bruyne?

Om de blessure van Kevin De Bruyne op te vangen, wordt gespeculee­rd over een duo Thorgan/Eden Hazard tegen Bosnië. “Het zal wel hun droom zijn samen te spelen, maar dat is niet onze prioriteit”, weet Martinez. “Ik heb nog goede spelers. Zo selecteerd­e ik Nacer Chadli. Ik zag hem tegen West Ham. In die wedstrijd maakte hij twee goals en gaf hij twee assists. Ik wil hem nu in deze groep zien functioner­en.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium