Het Belang van Limburg

“Het zit goed met Thomas”

Véronique en Jaak Pieters volgen hun zoon in Amerika

- Xavier Champagne

Thomas Pieters sneed gisteren zijn eerste Ryder Cup aan, met de steun van zijn uit Limburg afkomstige ouders Jaak en Véronique. Ook vriendin Eva en broer Pieter-Jan duimen ter plaatse voor de Belgische nummer één. Hun aanwezighe­id is erg belangrijk voor familieman Thomas Pieters die het in Amerika zonder zijn zwangere zus/manager Lieselotte moet doen. “We hebben Thomas iedere dag nauwelijks vijf minuten kunnen zien en spreken”, melden Jaak en Véronique Pieters vanuit Hazeltine National Golf Club. “De spelers worden immers enorm afgescherm­d. Niet alleen van het publiek, maar ook van ons. Tijdens de mooie openingsce­remonie hebben we gelukkig wat langer met hem kunnen praten. Het zit goed… Wel volgden hem wel bij de oefenrondj­es en de eerste wedstrijdd­ag. Een hele ervaring. Ook voor hem.”

“De Ryder Cup is één gigantisch circus”, stellen beiden. “Niets wordt aan het toeval overgelate­n. Alles is er tot in de puntjes gestuurd en georganise­erd. Wel voel je dat de spanning stijgt. Iedere dag meer en meer. En dit in overtreffe­nde trap. Typisch Amerika…”

Limburg

“Een heel contrast met wat we gewoon zijn”, stellen Thomas’ ouders in koor. “We wonen en werken wel in het Antwerpse Nijlen, maar ik groeide op in Maaseik”, preciseert Jaak. “En ik in Opoeteren”, pikt Véronique daarop in. “Duidelijke Limburgse roots dus. We hebben nog heel wat familie in Maaseik, Neeroetere­n en Leut wonen. Alleen zijn we er niet zo vaak meer. Uiteraard eist de carrière van Thomas heel wat tijd”, stelt Véronique. “Door het overlijden van mijn moeder, Thomas’ oma waar hij een heel speciale band mee had, en van mijn vader vorig jaar is de hechte band met Limburg een beetje weggevalle­n.” “Thomas heeft overigens steevast een bidprentje van zijn oma in zijn bagage zitten. Zij was immers zijn grootste fan. Ze hield ieder krantenkni­psel in Het Belang van Limburg over hem bij”, weet Véronique. “Hij heeft, zoals wij uiteraard, erg geleden door beide veel te vroege overlijden­s. Zijn focus was vorig jaar na het overlijden van opa soms helemaal weg. Pas toen hij diens dood kon aanvaarden, liep het opnieuw erg goed. De zeges, zeker zijn eerste in de Czech Masters, droeg hij dan ook aan hem op. Thomas is en blijft een op en top familieman. Fijn voor ons allemaal.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium