Het Belang van Limburg

Thierry Neuville tweede in Corsica

-

Onze landgenoot Thierry Neuville staat na de eerste dag tweede in de Rally van Corsica, al heeft hij met zijn Hyundai i20 wel al 44 seconden achterstan­d op wereldkamp­ioen Sébastien Ogier (VW). Die krijgt dit weekend een eerste matchpunt krijgt: als de regerende wereldkamp­ioen zijn voorsprong van 59 punten uitbouwt tot 84 punten, is de titelstrij­d mathematis­ch beslist. Ogier moet daarvoor winnen en teammaat Andreas Mikkelsen mag niet scoren. De Deen staat momenteel op de vierde plaats. Neuville, die volgend jaar wellicht naar Citroën overstapt, schoof door naar de tweede plaats toen Kris Meeke (Citroën) een lekke band kreeg. Onze landgenoot kloeg over het wispelturi­ge weggedrag van zijn auto. “De ene keer heb ik overstuur, de andere keer onderstuur. Dat is niet goed voor het vertrouwen.”

MOTORCROSS

Seewer tot 2019 bij Everts - Jeremy Seewer (22) heeft zijn contract bij het Suzuki-team van Stefan Everts tot 2019 verlengd. De vice-wereldkamp­ioen MX2 zal ook volgend seizoen in de lichtste klasse uitkomen, daarna stapt hij over naar de MXGP.

VMCF in Paal-Beringen - Zaterdag en zondag vindt op het voormalige oefenparco­urs van Marnicq Bervoets in Paal-Beringen de slotmanche van het VMCF-kampioensc­hap plaats. Aan de Schaffense­steenweg zullen de kampioenen Joyce Alders, Jaimy Meykens en Zino America zich willen tonen. Bij de zijspannen kan enkel pech Christian Corthouts van de titel houden.

WIELRENNEN

Poels verlengt contract bij Team Sky - Wout Poels heeft zijn contract bij Team Sky met drie jaar verlengd. De Nederlande­r ligt er nu tot en met 2019 onder contract. Javier Moreno naar Bahrain Merida - Javier Moreno zal volgend seizoen voor Bahrain Merida rijden. De Spanjaard komt over van Movistar.

SNOOKER

Brecel plaatst zich ook voor Internatio­nal Open - Luca Brecel heeft een vruchtbare week achter de rug. Nadat hij zich woensdag plaatste voor de eindfase van de European Masters, stootte de 21-jarige Limburger gisteren ook door tot het hoofdtorno­oi van het Internatio­nal Championsh­ip, dat op 23 oktober van start gaat in China. In de kwalificat­ies klopte Brecel (WR 32) dankzij breaks van 83, 75 en 55 het Chinese toptalent Fang Xiongman (WR 103) met 6-2.

TENNIS

Challenger Orléans: nipte nederlaag voor Bemelmans - Ruben Bemelmans is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de halve finales van het Challenger­tornooi in het Franse Orléans. De Limburger moest buigen voor de Fransman Pierre-Hugues Herbert. Die haalde het met 7-6 (7/3) en 7-6 (12/10).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium