Het Belang van Limburg

“Omringd door winnaars”

Sharif Gabriel uit Curaçao is nieuwe zwarte parel bij Avoc

- Leo Peeters

Avoc Achel (zaterdag thuis tegen Zoersel) kon als kampioen in de Liga B naar de EuroMillio­ns League promoveren, maar deed dat niet. “Die kans kwam te vroeg”, stelt manager Etienne Willekens. Dat uitstel komt Sharif Gabriel goed uit. De nieuwe 21-jarige middenman hoopt in 2017 mee te stijgen. De moeilijke Achelse ligging, de onaangepas­te zaal, een spelersgro­ep op amateurbas­is: het had nog geen zin om tegen profclubs aan te treden. Willekens: “Het was een wrange, maar wellicht juiste beslissing.” “Misschien komt daar veranderin­g in”, lacht Sharif Gabriel, een zwarte bink van 1m95 uit de Nederlands­e Antillen. “We kunnen de promotie geen tweede keer weigeren”, geeft Willekens toe. (Lacht) “Anders kunnen we beter stoppen. Er ligt al een dubbel zwevende vloer via de stad HamontAche­l. Prima, maar ook onze concurrent­en zaten niet stil.”

Internatio­nal

Sharif laat het niet aan zijn hart komen. “Op Curaçao (150.000 inwoners) houden we van een gulle lach, veel zon (altijd 30 graden), reggae, honkbal, dans, een schotel maïs en veel rum. Maar ik drink nooit alcohol”, aldus de nieuwe zwarte parel van Avoc. Heimwee heeft hij niet. “Elke dag hoor ik mijn ouders, zus Sharlisa of broer Nelson. Ik kwam meer sportief geluk zoeken in Europa. Ik ben internatio­nal in mijn land, maar het niveau is niet zo hoog”, vertelt de jongeman in perfect Nederlands. “Ja, Curaçao behoort tot het Koninkrijk der Nederlande­n. Gelegen voor de kust van Venezuela. Officiële talen zijn het inheemse Papiamento (spreekt hij ook, nvdr), Engels en Nederlands, twee leervakken op school.”

Aanslepend­e transfer

Sharif Gabriel komt naar Achel, na twee seizoenen bij het Nederlands­e Barneveld, dicht bij Utrecht. “Avoc-coach Jan Meertens overhaalde me. Ook mijn ploeggenot­en bieden alle steun.” Sharif miste de openingsma­tch in Vosselaar. “Curaçao wist voor mijn transfer overzee niet goed hoe de papierhand­el met Europa, Nederland en België afgehandel­d moest worden. Maar de puzzel valt prima in elkaar. Ik studeerde horeca, maar ik heb al een job gevonden als dakwerker in Maasbracht. Pannen leggen, is een stukje van mijn powertrain­ing. Ik probeer ook mijn rijbewijs te halen.”

Hij is een gelukkige vogel. “Ik ben omringd door winnaars, zoals Verschuere­n, Ilsbroux, libero Brouns en Allan Van de Loo. Ik zal beslist mijn bijdrage leveren in het titelgevec­ht. En kijk naar mijn achternaam: die luidt Gabriel... zoals de heilige engel. Die steunt me. Ik wil grote stappen vooruit zetten.”

 ??  ??
 ?? FOTO DICK DEMEY ??
FOTO DICK DEMEY

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium