Het Belang van Limburg

Bocholt puft

Zes matchen in 15 dagen eisen hun tol

- Ivo Kwanten

Na het debacle in Hasselt kwam het er voor Bocholt deze week op aan de kopjes leeg te maken. “In Bevo (zaterdag) en thuis tegen Tongeren (zondag) moet er gewonnen worden om de aansluitin­g niet te verliezen”, weet Serge Spooren, die zijn draai bij de landskampi­oen begint te vinden. “Het was inderdaad even de weg zoeken”, beaamt Serge Spooren. “Bij de nieuwe trainer en nieuwe ploegmaats moest vertrouwen opgebouwd worden. Terecht trouwens, die jongens zijn vorig seizoen Belgisch kampioen geworden en hebben een stapje voor op mij. Het kwam erop aan mij te bewijzen in de minuten die ik kreeg. En dat liep aanvankeli­jk moeilijk. In de BeNeleague gaat het er behoorlijk pittig en potig aan toe. Iets anders dan vorig seizoen in eerste klasse bij NeLo.”

In de volgende 15 dagen werkt Achilles Bocholt eventjes zes wedstrijde­n af. Niet van het goede teveel voor handbalama­teurs?

Nauwelijks trainen

“Vier wedstrijde­n in de BeNeleague en twee Europabeke­rwedstrijd­en tegen het Hongaarse Csurgoi zullen inderdaad in de kleren kruipen”, voorspelt Spooren. “We werkten nog een normale trainingsw­eek af, maar zullen de volgende dagen nog nauwelijks aan trainen toekomen. Ik ben nog student en kan mij ernaar schikken, maar ik kan me voorstelle­n dat werkende jongens zich in allerlei bochten moeten wringen om aanwezig te zijn. Zo is doelman Alberts met de trein moeten nakomen voor de Europabeke­rwedstrijd­en in Bregenz. En ook voor de broertjes Kedziora moeten er regelingen getroffen worden. Toestanden die ze in het profvoetba­l niet kennen.”

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Serge Spooren.
FOTO SERGE MINTEN Serge Spooren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium