Het Belang van Limburg

“Hebben allebei punten nodig”

Ruben Janssen (Patro) klaar voor duel tegen ex-ploegmaat Alessio Allegria (Seraing)

- Jos Miscoria

Na de Limburgse derby wacht Patro vandaag de taalgrens overschrij­dende Maasderby tegen Seraing. Twee jaar geleden waren Ruben Janssen (Patro) en Alessio Allegria (Seraing) nog ploegmaats. Straks staan de verdediger en de aanvaller recht tegenover elkaar. Een prof versus een amateur, bovendien. De opwarming vond al plaats in het doolhof van C-Mine in Winterslag. “We hebben allebei dringend punten nodig”, klinkt het in koor.

Prof vs amateur

Allegria (Seraing): “Bij Patro kreeg ik mijn eerste profcontra­ct. Vorig seizoen bij Geel was ik semiprof en nu bij Seraing weer fullprof. Wij trainen elke dag minstens één keer. s' Morgens moeten we om half tien op de club zijn. Eerst wat fitness en om half elf de eerste veldtraini­ng, vooral fysiek. Van twaalf tot drie zijn we vrij en ga ik eten in Luik. Om vier uur volgt dan de tweede, tactische, training tot half zes.”

Janssen (Patro): “Ook ik mocht vorig seizoen bij Patro proeven van het profbestaa­n. Nu combineer ik het voetbal met mijn job als secretaria­atsmedewer­ker aan de Universite­it van Hasselt. Om kwart voor acht vertrek ik thuis en ik werk tot vier ,vijf uur. Nadien rij ik naar Patro, waar om zes uur de training begint. Rond kwart na negen ben ik weer thuis. Lange dagen, ja.”

Patro vs Seraing

Allegria: “Wij werden door velen gezien als één van de titelkandi­daten, maar tellen maar één puntje Alessio Allegria

Seraing meer dan Patro. Na de eerste zege tegen Oosterzone­n, waarbij ik scoorde, leken we vertrokken. Maar vorige week tegen Dessel incasseerd­en we een enorme klap, 0-4! De dag nadien werden we al om acht uur op de club verwacht. Het heeft er deze week gestoven.” Janssen: “Wij werden dan weer bestempeld als het zwakke broertje, wat Dessel meteen leek te bevestigen. In Beerschot en Hasselt gingen we echter slechts nipt de boot in, met tussendoor winst tegen Coxyde. Ondanks de 3 op 12 is er een positieve evolutie.”

Aanvaller vs verdediger

Allegria: “Ik speel diep in de spits en Ruben is een centrale verdediger, dus komen we elkaar straks zeker tegen op het veld. In de duels is hij beresterk. Ik zal dus slim moeten zijn.”

Janssen: “Alessio is snel en heeft een neus voor doelpunten. Ik mag hem geen seconde uit het oog verliezen. In de lucht mag hij me inderdaad niet kloppen (lacht).” Allegria: “Hola, vorig seizoen kopte ik er bij Geel eentje binnen tegen Patro, maar die goal werd afgekeurd (lacht). Ik weet nog altijd niet waarom.”

Pronostiek

Allegria: “Wij moeten absoluut winnen, 0-1 is voldoende.” Janssen: “1-1 en Alessio mag scoren. Of neen, 0-0, want anders heb ik slecht verdedigd.” (lacht)

Ik speel diep in de spits en Ruben is een centrale verdediger, dus we komen elkaar straks zeker tegen op het veld

Hoebregs keert terug

Zotti (lies) blijft out.

Ella Ella sukkelt met een knieblessu­re. Farin hervatte de loopoefeni­ngen. Hoebregs zit weer in de kern.

 ?? Foto SVEN DILLEN ?? Alessio Allegria (Seraing, r) en Ruben Janssen speelden twee seizoenen geleden samen bij Patro.
Foto SVEN DILLEN Alessio Allegria (Seraing, r) en Ruben Janssen speelden twee seizoenen geleden samen bij Patro.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium