Het Belang van Limburg

Swinnen is minst gepasseerd­e doelman

- Jeroen Fissette

Met zijn 23 jaar is doelman Dylan Swinnen nog steeds één van de jongste spelers uit de Hasseltse kern. Toch is de goalie met zijn vijf seizoenen het langst in dienst bij de club. En ook dit jaar staat hij er weer: slechts één tegendoelp­unt na vier wedstrijde­n. Niemand in de eerste amateurlig­a doet beter. “Dat geeft natuurlijk vertrouwen. Wat een verschil met de voorbereid­ing, toen ik de ene goal na de andere om de oren kreeg. Maar er stond dan ook een volledig nieuwe verdedigin­g voor mij. Het duurde even voor we op mekaar waren ingespeeld. Het was aanpassen, maar bij de start van de competitie stonden we er”, opent Dylan Swinnen.

Het verdedigen­de plaatje klopt nu bij de Hasselaren zo goed dat de ploeg nog maar één doelpunt in vier wedstrijde­n moest incasseren. “En dat als promovendu­s. Dat is een prestatie, want het niveau in deze reeks is wel degelijk een stuk hoger dan vorig seizoen”, vult Swinnen meteen aan.

Geen leider

Wordt er als speler met de langste staat van dienst misschien nog wat meer verwacht van Swinnen? “Ja, de trainer wil wel dat ik mij meer laat gelden op het veld. Ik probeer wat te sturen maar ik ben niet zo’n schreeuwer of leider. Dat is iets waar ik nog aan moet werken.” Want nu tweede doelman Daniëls terug fit is, krijgt Swinnen die hete adem ook in de nek. Vraag maar aan Simon Mignolet hoe snel het als doelman kan gaan. “Och, dat is gezonde concurrent­ie. Daar ben ik blij mee. Stress bezorgt het mij niet. Ik zal er gewoon nog harder door trainen. Iedereen kan eens een slechte match spelen. Dan is het de keuze van de trainer wat hij daarmee doet.”

Met Stijn Stijnen (T1) en Bjorn Sengier (T2) heeft hij alvast twee ex-profkeeper­s boven zich staan. “Die jarenlange ervaring in eerste klasse brengen ze natuurlijk over. Zij sturen mij en ik pik zo veel mogelijk van hun op. Een prima leerschool”, besluit Swinnen.

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Dylan Swinnen.
FOTO SVEN DILLEN Dylan Swinnen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium