Het Belang van Limburg

“Kunnen zonder druk beginnen”

Olivier Geurts en ploeggenot­en vechten om leiderspla­ats

- Rudi Smeets

“Niks moet, met 10 op 12 kunnen we zonder druk aan de partij beginnen”, zegt Olivier Geurts over de topper tegen Duffel, de nummer twee in de stand. De defensieve middenveld­er van Spouwen-Mopertinge­n groeide trouwens in geen tijd uit tot één van de sterkhoude­rs. Olivier Geurts kwam in het tussenseiz­oen over van Bilzen-Waltwilder. “Te weinig snelheid en wendbaarhe­id voor een hoger niveau”, werd gezegd, maar de stuurlui aan wal moesten hun mening snel herzien. De bijna 28-jarige Hoeselaar – hij verjaart maandag – is in het team van Jan Schoefs de regulerend­e factor tussen verdedigin­g en aanval.

Willy en Ludo

Wie de Hoeseltse voetbalsta­m Geurts heeft gekend, moet het beamen: Olivier heeft de genen van zijn vader Ludo en zijn oom Willy. Sterk lichaam, stevige conditie en veel karakter, dat kwam in hun prestatieb­eoordeling­en vaak terug. Ludo bouwde als middenveld­er een aardige carrière uit bij onder meer Hoeselt en Beringen, Der Bomber Willy maakte 104 goals in eerste nationale. “Sommigen zeggen dat ik zijn kopbalster­kte heb geërfd”, zegt Olivier lachend. “Het zou ook kunnen dat ik die kwaliteit heb van Wilfried Sleurs, een oom aan mama’s kant. Hij was jarenlang een vaste waarde bij STVV. Wat ik van papa heb? Misschien wel zijn goesting om te trainen.”

Zoontje Seppe

Olivier Geurts heeft een fulltime job als dispatcher bij pakketverz­ender TNT in Milmort. Eind juni kregen hij en zijn echtgenote Gitte een zoontje, Seppe. Niet ideaal voor de nachtrust van een voetballer.

“De eerste weken had ik weinig slaap, maar toen waren de trainingen nog niet begonnen”, verduideli­jkt hij. “Nu slaapt hij al veel beter door. Trouwens, van zo’n baby krijg je veel energie. Het gaat echt prima. Werk, gezin en voetbal zitten mooi in evenwicht. Dat voel ik op het veld, zeker nu we zo goed presteren. In het begin was het voor mij op kunstgras een beetje aanpassen tussen al die mannen met snelle voeten, maar nu gaat het prima.”(

 ?? Foto TOM PALMAERS ?? Olivier Geurts met zijn echtgenote Gitte en hun zoontje Seppe.
Foto TOM PALMAERS Olivier Geurts met zijn echtgenote Gitte en hun zoontje Seppe.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium