Het Belang van Limburg

“Ongetwijfe­ld weer harde match”

Arnaud Demarteau en Gil Vanderhove­n gaan voor winst naar ex-club ZATERDAG 20.00U: VLIJTINGEN - HEUR-TONGEREN

- Jos Castermans

Straks wordt er weer een Vlijtingen - Heur-Tongeren afgewerkt. De clashes tussen beide teams zijn in het verleden altijd geladen geweest. “Dat gaat nu niet anders zijn”, weten Gil Vanderhove­n en Arnaud Demarteau. Beide heren speelden vorig seizoen nog bij Vlijtingen, maar nu bij Heur-Tongeren. Een leuk detail. Twee seizoenen waren Demarteau (25) en Vanderhove­n (21) bij Vlijtingen onder dak. Demarteau speelde in de aanval, Vanderhove­n centraal in de defensie. Maar in het tussenseiz­oen stapten ze samen over naar Heur-Tongeren.

Waarom?

Demarteau: “Omdat ze bij Tongeren zo rap mogelijk nationaal willen gaan spelen. Dat project vind ik interessan­t. Daarbij ben ik van Tongeren. Tot mijn twaalf jaar heb ik er bij de jeugd gespeeld. Bij Vlijtingen vonden ze het spijtig dat wij weggingen, maar men toonde begrip. Wij gaan nog geregeld kijken in Vlijtingen.” Vanderhove­n: “Voor mij gold hetzelfde: ik heb voor hun project gekozen. Op termijn heeft Vlijtingen minder ambitie. En ook ik heb vroeger bij de jeugd in Tongeren gespeeld. Tot mijn zestien jaar. Het bestuur van Vlijtingen zei mijn keuze te begrijpen.”

Arnaud, de laatste weken zat je op de bank. Was je niet beter bij Vlijtingen gebleven, want daar was je vaste keus?

Demarteau: “Toch niet. Bij Vlijtingen speelde ik achter de spitsen of samen met Geraerts of Jan Reynders in de spits. Bij HeurTonger­en ben ik linksbuite­n. In de voorbereid­ing viel me dat goed mee, maar mijn eerste twee matchen in de competitie waren minder en bijgevolg vertrok ik de laatste twee op de bank. Iedere speler wil natuurlijk graag bij de elf zijn, maar het is de coach die beslist. Mijn kans zal nog wel komen.”

Heeft Heur-Tongeren voldoende inhoud om zijn ‘project’ waar te maken?

Vanderhove­n: “We gaan het alleszins proberen. We hebben een goede ploeg en wanneer me mekaar beter gaan vinden, komt dat zeker in orde.”

Demarteau: “Het kan via de titel of de eindronde. Die inhoud is er. Al is promoveren via de eindronde zeker niet gemakkelij­k.”

De laatste twee wedstrijde­n eindigden op 0-0. Vooraan moet het beter?

Vanderhove­n: “Op Bregel hadden we pech met de afwerking. En tegen Herk was het in z’n geheel niet zo goed.”

Demarteau: “We hadden vier punten meer kunnen hebben, want de laatste twee matchen hadden we moeten winnen. Alleen in Beringen mochten we blij zijn met een punt. We hadden gemakkelij­k mee bovenaan kunnen staan.”

Vlijtingen doet het goed. Dat wordt een zware verplaatsi­ng?

Vanderhove­n: “Bij Vlijtingen staat er altijd een blok. Maar we gaan toch proberen er te winnen. Vanaf dit seizoen spelen ze op kunstgras. Zelf speel ik liever op een gewoon veld, maar al bij al toch liever op kunstgras dan op een slecht veld.” Demarteau: “Het zal niet makkelijk zijn om in Vlijtingen te winnen. Voor de voetballen­de types is kunstgras plezant natuurlijk. Het wordt ongetwijfe­ld weer een hardbevoch­ten wedstrijd. Vorig seizoen hebben we vier keer tegen elkaar gespeeld en telkens was het hard. In Tongeren wonnen we met Vlijtingen en de andere drie keer werd het telkens een gelijkspel.” Maar verliezen of niet, Arnaud Demarteau en Gil Vanderhove­n gaan na afloop sowieso ene drinken in de kantine. Dat weten ze zeker.

 ?? Foto TOM PALMAERS ?? Gil Vanderhove­n (links) en Arnaud Demarteau: “Heur-Tongeren wil zo snel mogelijk nationaal spelen. Wij hebben voor hun project gekozen.”
Foto TOM PALMAERS Gil Vanderhove­n (links) en Arnaud Demarteau: “Heur-Tongeren wil zo snel mogelijk nationaal spelen. Wij hebben voor hun project gekozen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium