Het Belang van Limburg

“We kunnen niet scoren”

Stevoort-coach Bart Reekmans wil tij doen keren tegen ex-club

- Fabian Vangeel

Stevoort (3C) staat zaterdagav­ond voor de tweede week op rij voor een Hasseltse derby. Coach Bart Reekmans is - na de 3-1-nederlaag tegen Herk Sport - alvast gebrand op een goede prestatie tegen Herkenrode. “Ons grootste probleem op dit moment is dat we niet kunnen scoren”, legt de Stevoort-coach zelf de vinger op de wonde. Voor Reekmans is de derby tegen Herkenrode trouwens een speciale match. Hij sloot zijn actieve voetbalcar­riere immers af bij Sparta Kuringen (dat later fusioneerd­e met Stokrooie VV tot SK Herkenrode) en zette er ook zijn eerste stappen als trainer.

“Ik ben vorige week nog gaan kijken aan de Hentjeslaa­n en dat voelt toch nog altijd een beetje als thuiskomen voor mij. Dat is normaal natuurlijk: ik heb er vijf jaar gevoetbald en ongeveer 2,5 jaar als trainer gewerkt. Een periode, waaraan ik heel goede herinnerin­gen én veel kameraden heb overgehoud­en. In hun huidige kern

Bart Reekmans zitten trouwens nog steeds enkele jongens waarmee ik zelf gespeeld of gewerkt heb.”

Na de twee op twaalf, waarmee Stevoort het seizoen gestart is, wordt het wel stilaan tijd dat er punten gepakt worden. Reekmans: “Stevoort is enorm veel ervaring en kwaliteit kwijtgeraa­kt aan het einde van vorig seizoen en we hebben ook al de nodige pech gehad, vooral qua aanvallend materiaal. We zijn dus bezig om deze erg jonge kern weer op de rails te zetten en dat kost ons punten. Voor het overige is dit een topclub qua sfeer en enthousias­me, maar het moet natuurlijk stilaan op het veld gaan gebeuren.” De nederlaag van vorige week tegen Herk Sport kwam voor velen als een verrassing. Reekmans; “Ja, ik had het ook niet verwacht. Maar ze hebben ons goed vastgezet en op power en karakter de duels gewonnen. Ik heb die jongens daar achteraf ook proficiat mee gewenst. Ons grootste probleem op dit moment is dat we niet kunnen scoren. We speelden bijvoorbee­ld al twee keer 0-0. Ook het goede voetbal van in de voorbereid­ing komt er momenteel nog niet echt uit, met alle gevolgen vandien. Maar ik ben er zeker van dat als het eens lukt, we vertrokken zijn. Hopelijk straks al tegen Herkenrode.”

Ik heb veel mooie herinnerin­gen én kameraden overgehoud­en aan mijn periode bij Kuringen

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Bart Reekmans: “Stevoort is een topclub qua sfeer en enthousias­me.”
FOTO SERGE MINTEN Bart Reekmans: “Stevoort is een topclub qua sfeer en enthousias­me.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium