Het Belang van Limburg

Uitbaatste­r gooit kassalade dicht op vingers van gauwdief

-

Twee onhandige gauwdieven zijn donderdaga­vond zonder buit moeten gaan lopen bij krantenwin­kel Van Elven-Oeyen op de Geelsebaan in Tessenderl­o. Eén dader probeerde met een wisseltruc biljetten van 50 euro uit de kassa te graaien. De uitbaatste­r gooide daarop de lade op zijn vingers dicht. Het tweetal stapte ‘s avonds de zaak binnen. Ze waren erg deftig gekleed en spraken keurig Nederlands. “Eén van hen stond aan een speeltoest­el achteraan”, legt dochter-uitbaatste­r Nina Van Elven uit. “Hij bleef het daar wel heel lang trekken. Mogelijk stond hij er gewoon op de uitkijk. Een tweede man kwam naar de kassa en hij vroeg eerst vriendelij­k om een briefje van 20 euro te wisselen. Hij had er graag twee briefjes van 10 euro voor in de plaats. Voor ons was dat geen probleem, maar toen we twee briefjes van 10 tevoorschi­jn haalden, bleken die volgens de man niet goed. Het waren immers bankbiljet­ten van 2012, en mijnheer wilde er graag van 2016 hebben. Hij vroeg of we niet even tussen de briefjes wilden kijken. Daar heeft mijn moeder, die aan de kassa stond, wijselijk voor bedankt. Ze nam de twee biljetten van 10 snel terug, en gaf de man zijn briefje van 20 terug.” De dader gaf echter niet zo snel op. Hij probeerde het opnieuw met een briefje van 50 euro. “Of we dat niet wilden wisselen? Toen we daar niet meer op wilden ingaan, stak de hij razendsnel zijn hand uit. In een graaibeweg­ing wilde hij alle biljetten van 50 euro uit onze kassa nemen. Maar mijn moeder gooide in een reflex snel de geldlade dicht. De dader zat er helaas net niet met zijn vingers tussen. Hij liep op een drafje weer de zaak uit. Meteen volgde die andere man, die de hele tijd op het speeltoest­el bezig was.” De uitbaters deden meteen aangifte bij de lokale politie Beringen- Ham-Tessenderl­o en hopen ook andere handelaars te waarschuwe­n voor de wisseltruc van de gauwdieven. Welke richting de gauwdieven donderdaga­vond uitgelopen waren, is nog niet duidelijk. De lokale politie onderzoekt de zaak.(

 ?? Foto TOON ROYACKERS ?? Nina Van Elven: “Hij probeerde een wisseltruc­je om biljetten uit de kassa te graaien. Mijn moeder gooide daarop snel de kassa dicht.
Foto TOON ROYACKERS Nina Van Elven: “Hij probeerde een wisseltruc­je om biljetten uit de kassa te graaien. Mijn moeder gooide daarop snel de kassa dicht.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium