Het Belang van Limburg

Eerste vredesmars in Herk-de-Stad

- Luk WEYENS

Op initiatief van kapelaan Wim Simons en de jongeren van de Katholieke Maten Beweging vindt vandaag (zaterdag) in Herk-de-Stad een vredesmars plaats. “Het is een oproep tot vrede”, zegt Simons. “Niet alleen in de grote conflicten wereldwijd, maar ook in onze eigen omgeving.”

Met de mars willen de Katholieke Maten Beweging en de kapelaan de boodschap van vrede van de Kerk naar buiten brengen. “Het geloof beleef je niet alleen in het kerkgebouw. Jezus ging destijds ook naar de mensen toe”, Wim Simons.

Het vertrek van de wandeling is gepland voor 19.30 uur, maar belangstel­lenden zijn al vroeger welkom. “De misviering van 17 uur in de Sint-Martinuske­rk staat al in het teken van de vrede. Na de mis is er een activiteit met de vormelinge­n, die met een totaal van meer dan 90 dit jaar erg talrijk zijn.”

Deze mars is een oproep tot vrede. Niet alleen in de grote conflicten wereldwijd, maar ook in onze eigen omgeving

Radiowagen

“Alle deelnemers aan de mars ontvangen bij het vertrek een kaars. De wandeling wordt begeleid door een radiowagen, die liedjes rond het thema ‘vrede’ laat horen. De jongeren van de Katholieke

Wim SIMONS

Maten Beweging zorgen voor de begeleidin­g van de tocht. Die is vooral op jongeren gericht, maar uiteraard mag iedereen meestappen. De chiro van Herk-Centrum doet in groep mee en van de chiro van Schulen en de KSJ van Berbroek komt een delegatie van de leiding met sympathisa­nten.” “De wandeling is 2 km lang, waarover we ongeveer 45 minuten gaan stappen. Na aankomst op de markt is iedereen welkom voor een drankje en een hapje bij een standje aan de kerk. Het vredesfees­t buiten loopt tot 23 uur, waarna in café De Gulden Mortier op de Markt een fuif volgt met dj’s”, besluit de priester.

 ?? FOTO LW ?? De vredesmars in Herk-de-Stad komt er op initiatief van kapelaan Wim Simons.
FOTO LW De vredesmars in Herk-de-Stad komt er op initiatief van kapelaan Wim Simons.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium