Het Belang van Limburg

Bestuur keurt herfinanci­ering leningen goed

-

Lening: Het stadsbestu­ur gaat haar leningen herfinanci­eren, gezien de huidige lage intrestenv­oet. “Dit initiatief kadert binnen een correctere financieri­ng van de kerkraden, aangezien wij daar ook borg staan voor de leningen”, stelde Ingrid Kempeneers ( CD&V), schepen van Financiën. Oppositiep­artij N-VA gaat akkoord als de maandelijk­se leningslas­t hetzelfde blijft. Volgens sp.a-raadslid Gert Stas zijn de huidige uitgaven te hoog en schuift de stad de schuldenbe­rg daarom door. “De meerderhei­d besliste samen met de N-VA om alle uitstaande leningen in één pot te gooien en deze uit te smeren over 20 jaar”, zegt sp.a-fractielei­der Filip Moers. “De stad moest dit doen omdat ze momenteel zo veel heeft bijgeleend dat het gevaar bestond dat de begroting door de gouverneur zou afgekeurd worden. Het uitsmeren lost het probleem op korte termijn op maar hypothekee­rt de toekomst van de Truienaar.”

Parking: Op de parking van het administra­tief centrum (AC) in de Kazernestr­aat zal voortaan tijdens de openingsur­en gratis kunnen geparkeerd worden. Dat is enkel voor bewonerska­arten, bij een bezoek aan het AC en voor bestuurder­s die er niet langer dan 30 minuten staan. Als het AC gesloten is, is de parking gratis als de hefboom openstaat. Natuurhulp­centrum: De gemeente geeft voortaan jaarlijks 1.500 euro aan het Natuurhulp­centrumvan Sil Janssen (foto) in Opglabbeek.

Senioren: De gemeentera­ad keurde een nieuw toewijzing­sreglement goed voor senioren in de stad. Het reglement voorziet in het voorbehoud­en van 135 kleine woongelege­nheden, of 15,2 procent van het totaal aan woningen.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium