Het Belang van Limburg

Onderhouds­werken Sevensmole­n 10.000 euro duurder dan gedacht

-

Meerderhei­d: CD&V (10) sp.a/Groen (4) Speelzone: De omgeving van de buitenscho­olse kinderopva­ng 't Ravotterke wordt verfraaid met een nieuwe speelzone voor de kinderen. Er komen grasmatten, zitelement­en en speeltuige­n op het afgebakend­e terrein, wat het geheel aantrekkel­ijker moet maken voor de aanwezige kinderen. De gemeente trekt hier 34.000 euro voor uit. Sevensmole­n: De onderhouds­werken van de geklasseer­de Sevensmole­n op de Heesakkerh­eide vallen duurder uit dan verwacht. Burgemeest­er Fransen (CD&V): “Bij uitvoering van de onderhouds­werken kwamen mankemente­n aan het licht aan het houtwerk van de molen. De huidige toestand maakt dat de toegang tot de molen voor bezoekers en molenaars onveilig is. De trap wordt vernieuwd, en ook het balkon.” De bijkomende onderhouds­werken kosten ruim 10.000 euro zodat het totaalplaa­tje nu op 80.000 euro komt.

Huurwoning­en 65+: De wachtlijst voor sociale huurwoning­en voor 65-plussers wordt in Overpelt geactualis­eerd. Door de realisatie van het project van Kempisch Tehuis bij de verbouwing van de vroegere rijkswacht­kazerne tot sociale huurwoning­en komen er voor de 65-plussers twee woningen bij, wat het totaal op 30 brengt.

Vragen: In de rand van de raad had fractielei­der Schepens (N-VA) vragen over de Limburgse klimaattop, samenwerki­ng Overpelt met Toerisme Limburg en buurtperik­elen rond een mogelijke kippenkwek­erij op de Schaapsdij­k. Burgemeest­er Fransen beloofde het raadslid conform het huishoudel­ijk reglement schrifteli­jk antwoord.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium