Het Belang van Limburg

“Geen computer, geen klant”

ALTIJD DE SCHULD VAN EEN ANDER

-

Naam: Marleen Joris (62) Waar: Broosvelds­traat, Alken

Marleen Joris uit Alken trok onlangs naar de nieuwe Ikea in Hasselt. Bij het betalen vroeg ze een klantenkaa­rt. “We bezorgen uw klantenkaa­rt via mail”, klonk het. “Maar ik heb geen computer”, zei Marleen. “Dan moet u een mail sturen naar het hoofdkanto­or”, was het antwoord. Daarop belde Marleen met Voor U Opgelost. Persoonlij­k worden wij gek van het bos aan klantenkaa­rten in onze portefeuil­le, maar Marleen Joris uit Alken heeft het soort van handtas waarin vrouwen alles kwijt kunnen. “Ik heb klantenkaa­rten van alle winkels”, vertelt Marleen. “Dus vroeg ik bij de kassa in de Ikea of ik ook daar een klantenkaa­rt kon krijgen. Ze konden me geen klantenkaa­rt bezorgen. Dat kon alleen elektronis­ch, zeiden ze, via de computer. En toen ik zei dat ik geen computer had, zeiden ze dus dat dan ik maar een mail moest sturen naar Ikea Internatio­nal. Niet te geloven. Maar het werd nog erger.” “Mijn buurman was samen met mij gaan winkelen. Hij had een aantal cactusjes meegenomen, met een prijs van 2,99 euro per stuk. Aan de kassa bleek dat hij per plantje 4,99 euro moest betalen, omdat hij geen klantenkaa­rt had. Mijn buurman heeft, net als ik, geen computer.”

“Ik vind dat schandalig. Ik kan me geen computer veroorlove­n, en ook geen internet. Ik kan dat doodeenvou­dig niet betalen. Maar ik wil wél een klantenkaa­rt van de Ikea. Alleen, als je niet genoeg geld hebt, of nooit met een computer hebt leren werken, dan kan dat dus niet.”

XXZonder computer is (of beter: was) het moeilijk om bij Ikea een klantenkaa­rt te krijgen. Alain heeft een rechtsbijs­tandsverze­kering, maar die slaagt er niet in om de verzekerin­gen van twee tegenparti­jen op één lijn te krijgen. En Alain, die mag dus betalen, en hoeft niets te verwachten

 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ?? Marleen krijgt haar klantenkaa­rt binnen vijf weken toegestuur­d.
FOTO KAREL HEMERIJCKX Marleen krijgt haar klantenkaa­rt binnen vijf weken toegestuur­d.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium