Het Belang van Limburg

Finse burgemeest­er en twee journalist­es doodgescho­ten

-

De vrouwelijk­e burgemeest­er van de Finse stad Imatra is zaterdagav­ond samen met twee lokale journalist­es doodgescho­ten voor een restaurant in het zuidoosten van het land. De 23-jarige dader kon worden opgepakt nadat ooggetuige­n hem hadden geïdentifi­ceerd. Hij verzette zich niet bij zijn arrestatie. Vermoed wordt dat hij zijn slachtoffe­rs willekeuri­g heeft uitgekozen en hen ook niet kende. Zijn motief is nog onduidelij­k. Hij schoot de drie vrouwen dood met een jachtgewee­r waarvoor wel een vergunning was uitgevaard­igd, maar dat niet op zijn naam stond.

Duits meisje (19) vermoord door 17-jarige asielzoeke­r

De moord op een 19-jarige vrouw lokt in Duitsland veel reacties uit. Maria Ladenburge­r werd op 16 oktober vermoord en verkracht teruggevon­den in Freiburg. Nu blijkt dat de jonge vrouw vermoedeli­jk gedood werd door een 17-jarige asielzoeke­r uit Afghanista­n. Maria werd op

15 oktober van haar fiets getrokken toen ze ’s nachts terugkwam van een feestje.

Later werd ze gevonden in de Dreisam-rivier. DNA-onderzoek wijst intussen naar een minderjari­ge asielzoeke­r die bij een gastgezin in Freiburg verbleef. Vrijdag werd de jonge Afghaan opgepakt. Het is nog niet duidelijk of de studente, die de dochter van een hoge EU-functionar­is zou zijn, en de vermoedeli­jke dader elkaar kenden, of dat Maria een willekeuri­g slachtoffe­r was. De moord heeft in Duitsland de discussie over het vluchtelin­genbeleid van Angela Merkel weer doen oplaaien.

Cubanen brengen een laatste groet aan Fidel Castro

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium